Ο Σαμαράς στην Wall Street Journal

Η Ελλάδα δεν αποτελεί μια χαμένη περίπτωση και μπορεί να κάνει μια θεαματική και δυναμική «επιστροφή», με τη στήριξη των Ευρωπαίων, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του που δημοσιεύεται στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει πως εδώ και καιρό η χώρα είναι μια «δημοσιονομική αποτυχία», που βιώνει τον πέμπτο χρόνο της ύφεσης και σημειώνει
ότι η χώρα έχει χασει 16%-18% του ΑΕΠ της από το 2009.

Προσθέτει πως το επίπεδο ζωής του Έλληνα έχει πέσει από το ένα άκρο στο άλλο: από την υπερβολική κατανάλωση με ανεπαρκή παραγωγή στην ατελείωτη λιτότητα χωρίς καμία πρόοδο.
Ο κ. Σαμαράς θέτει το θέμα της ανάπτυξης και της προώθησής της, ώστε να ξεκινήσει η αναθέρμανση της οικονομίας και υπογραμμίζει ότι ελληνική εμπειρία δείχνει ότι η προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα χωρίς αναπτυξιακά μέτρα.

Παράλληλα, προβλέπει ότι εάν δεν υπάρχει ανάκαμψη, η κατάσταση θα επιδεινωθεί και αφήνει αιχμές για το εφαρμοζόμενο οικονομικό πρόγραμμα.

Σημαντικό για να υπάρξει ανάκαμψη στη χώρα, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, είναι να στηρίξουν την Ελληνική προσπάθεια και οι Ευρωπαίοι, ώστε να γίνει η Ελλάδα «ένα άνευ προηγουμένου θετικό παράδειγμα για την ευρωζώνη», ενώ αναφέρει πως αρκετοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν δίστασαν να πουν πως η χώρα πρέπει να διωχθεί από το ευρώ, κι όμως η Ελλάδα τα κατάφερε.
Keywords
Τυχαία Θέματα