Ο Δ. Καρύδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρώην βουλευτής και μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στις 2/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Δώρα Σαρρή.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Για να μιλάμε ειλικρινά, αυτή η δυσανεξία (σ.σ. στις σχέσεις μεταξύ μελών του ΠαΣοΚ) υπήρχε εδώ και καιρό. Απλώς, βρέθηκε η αφορμή με έναν τρόπο να εκφραστεί και να βγει στο προσκήνιο. Ορισμένα στελέχη τα οποία δεν μιλούσαν τον τελευταίο καιρό, βρήκαν ως αποκούμπι τον νόμο για τα ΑΕΙ,

για να εκφράσουν σίγουρα μια δυσαρέσκεια τους και πιθανώς μια αντίθεση με την ηγεσία του κόμματος».

Δημοσιογράφος: Ένα μεγάλο αποκούμπι όμως. Δεν ήταν μια ψιλοαφορμή. Έτσι;

Δ. Καρύδης: «Αλήθεια είναι αυτό. Σε καμία περίπτωση, αν θέλει κάποιος να πει κάτι, ας βγει να μιλήσει για τη γενικότερη πολιτική. Επί του συγκεκριμένου, να μιλάει συγκεκριμένα. Υπάρχουν και υπερβολικές τοποθετήσεις στο θέμα αυτό. Δηλαδή, ο νόμος για τα ΑΕΙ ήταν ένας νόμος που τον ψηφίσαμε στη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία, σε κάποια σημεία του εμφάνισε δυσλειτουργίες».

Δημοσιογράφος: Πότε πρόλαβε να τις εμφανίσει; Αφού δεν λειτούργησε ποτέ. Και δεν λειτούργησε, γιατί εμποδίστηκε, θα μπορούσε να σας πει κάποιος από τους πρυτάνεις, το κατεστημένο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όπως λέει η άλλη άποψη.

Δ. Καρύδης: «Σωστό είναι αυτό. Ενώ υπήρξαν σημαντικές αλλαγές... υπήρξε η αντίθεση αυτή αλλά και σε αυτή την αντίθεση κανείς πρέπει να δει πως μπορεί να ξεπεράσει ορισμένα πράγματα, όπως το να είναι τα ΑΕΙ αδιοίκητα στην ουσία και να καταρρέουν, γιατί δεν έχουν προϋπολογισμούς. Δεν μπορεί κανείς να κλείνει τα μάτια... Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έγινε μια χθες μια ουσιαστική κουβέντα. Ας προκύψει και η συζήτηση. Ως ΠαΣοΚ βάλαμε τις ενστάσεις μας στο θέμα του κατεπείγοντος και ο κ. Βενιζέλος είπε στην Ολομέλεια να γίνει η συζήτηση σε δεύτερη συνεδρίαση, ώστε να τοποθετηθούν όλοι και πιστεύω ότι εκεί θα βρεθούν χρυσές τομές, ώστε να προχωρήσει αυτός ο νόμος».

Δημοσιογράφος: Χρυσή τομή μέσα στο ΠαΣοΚ θα βρεθεί; Μπορεί να προχωρήσει ή θα έχουμε και διαφοροποιήσεις και άλλα οργανωτικά σχήματα;

Δ. Καρύδης: «Ήδη βρίσκεται σε μια διαδικασία προσυνεδριακού διαλόγου με κατάληξη περίπου τον Νοέμβριο και εκεί πιστεύω ότι ο καθένας θα πει τις απόψεις του και κυρίως θα μιλήσει η βάση του κόμματος, όχι μόνο κάποια στελέχη. Να δούμε το τι ΠαΣοΚ θέλουμε, σε ποια Ελλάδα το θέλουμε και πώς πιστεύουμε ότι αυτό το μεγάλο κίνημα πρέπει να διοργανωθεί συμμαχώντας και με άλλες δυνάμεις, που θέλουν να συμπορευτούν σε μια τέτοια πορεία».

Δημοσιογράφος: Οργανωτικές εξελίξεις βλέπετε; Δηλαδή την δημιουργία ενός άλλου φορέα ενδεχομένως;

Δ. Καρύδης: «Ήδη κάποιες κινήσεις έχουν φτιαχτεί. Αλλά το να φτιαχτεί άλλο κόμμα, προσωπικά, δεν το βλέπω».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα