Ο Χρ. Στυλιανίδης στον ΑΘΗΝΑ984


Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού στην Κύπρο, Χρήστος Στυλιανίδης, μίλησε στις 13/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για οικονομική κατάσταση στην Κύπρο:

«Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε σοβαρή κρίση και δημοσιονομική και του τραπεζικού τομέα λόγω της έκθεσής του, κατά κύριο λόγο, στον ελλαδικό χώρο.
Όμως, κακά τα ψέματα, τα πράγματα στην Κύπρο
ήταν διαχειρίσιμα εδώ και 2 - 3 χρόνια. Το δημόσιο χρέος δεν είναι μεγάλο, είναι γύρω στο 70% του ΑΕΠ τώρα, γύρω στο 58% - 60%. Το δημοσιονομικό έλλειμμα πάλι δεν ήταν ποτέ πολύ μεγάλο, απλώς οι εξελίξεις στην Ελλάδα επέτειναν το πρόβλημα για τον τραπεζικό τομέα. Αλλά είχαμε συνεχείς παρατηρήσεις και οχλήσεις και από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από πλευράς άλλων Ευρωπαϊκών θεσμών, για δημοσιονομική πειθαρχία...
Τα πράγματα είναι καθαρά, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και όποιος τους αγνοεί ή τους υποτιμά, απλώς κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Και τώρα όμως εδώ που είμαστε, για να είμαστε ειλικρινείς, έχουμε δεχτεί προτάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επτά συστάσεις για τις οποίες αν καταφέρουμε μέσα στα επόμενα 24ωρα να περάσουμε σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και πάλι θα αποφύγουμε τον μηχανισμό...».

* Για προσφυγή της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης:

«Αν εφαρμόζαμε τις συστάσεις, οι οποίες έχουν εμφανιστεί εδώ και τρεις, τέσσερις μήνες, θα αποφεύγαμε τον μηχανισμό. Όχι διότι τον δαιμονοποιώ, αλλά διότι για τη χώρα που είναι χρηματοοικονομικό κέντρο, η ένταξή της σε έναν μηχανισμό στήριξης τραυματίζει το κύρος και την εικόνα της και ενδεχομένως να έχουμε φυγή των μεγάλων ξένων κεφαλαίων».         

Σε άλλο σημείο είπε: «Η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή δεν είναι να μπαλώσουμε τα πράγματα με κάποια δάνεια που έχουν σχέση με τη ρευστότητα και μιλάμε για χαμηλά ποσά, η οικονομία είναι μικρή. Αλλά επιτέλους να αποφασίσουμε να πάρουμε τα σωστά μέτρα, για να κάνουμε μια νέα αρχή και να ξαναβγούμε στις αγορές με χαμηλά επιτόκια».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα