ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ Ο Μ. ΖΟΡΠΙΔΗΣ

Ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών και νυν πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ και τον όρο της εμφάνισης κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο Μιχάλης Ζορπίδης απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αφορά τη μαύρη τρύπα των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα

με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας φέρεται ότι νομιμοποίησε ποσό ύψους 6.805.916,78 ευρώ. Το ποσό αυτό βρέθηκε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, χωρίς να το έχει δικαιολογήσει στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια Ανθία Τσαφίτσα, ο Μ. Ζορμπίδης αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται. Φέρεται δε να έκανε λόγο για λογιστικό λάθος, υποστηρίζοντας ότι τα παραπάνω χρήματα προέρχονται από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ιωάννας Κατσή και της ανακρίτριας, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ και τον όρο της εμφάνισης στην Αστυνομία.

Ήδη την περασμένη Δευτέρα είχαν απολογηθεί για την ίδια υπόθεση, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και η σύζυγός του, Ελένη, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματικές εγγυήσεις 120 και 30 χιλιάδων ευρώ, αντίστοιχα, καθώς επίσης με επιβολή περιοριστικών όρων.

Να θυμίσουμε ότι για τη βασική υπόθεση της υπεξαίρεσης έχουν παραπεμφθεί ήδη σε δίκη συνολικά 18 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα