Ο Αν. Βαρελάς στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς, μίλησε στις 22/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Τάκη Καμπύλη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τις ζημιές που προκαλούν απορριμματοφόρα σε σταθμευμένα οχήματα:


«Έχουμε αρκετά ατυχήματα τα οποία προκαλούνται από απορριμματοφόρα του Δήμου Αθηναίων, κυρίως σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε διάφορους δρόμους της πόλης.
Τα προβλήματα εμφανίζονται πιο έντονα στις περιοχές Γκύζη και Παγκρατίου όπως και στο κέντρο της Αθήνας. Από την αρχή του

χρόνου μέχρι τώρα, οι υπηρεσίες έχουν καταγράψει 211 ατυχήματα, με μεγαλύτερη έξαρση το πρώτο τρίμηνο το 2012. Το τελευταίο διάστημα -ιδιαίτερα τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο- βαίνουν μειούμενα. Τον Σεπτέμβριο είχαμε 11 και τον Οκτώβριο -παρότι είμαστε στις 22 του μηνός-, έχουν συμβεί 13 ατυχήματα, όταν τον Ιανουάριο είχαμε 27, σχεδόν ένα κάθε μέρα. Τα περισσότερα οφείλονται  σε υπαιτιότητα των απορριμματοφόρων. Στα 211 περιστατικά έχουμε υποβάλλει δηλώσεις ευθύνης στην ασφαλιστική εταιρία για τα 204. Μόνο για 7 υπήρχαν αντιρρήσεις από τους οδηγούς και από τα αυτοκίνητα της τροχαίας, τα οποία προσήλθαν στο χώρο και πιστεύουμε ότι όλοι οι δημότες έχουν αποζημιωθεί για τις βλάβες, που προκλήθηκαν ».

     * Για τις κυρώσεις στους οδηγούς απορριμματοφόρων:


«Κάθε απορριμματοφόρο, όταν προκαλεί ατύχημα, καταγράφεται στο μητρώο του οδηγού. Όταν δεν έχει αντικειμενικό πρόβλημα, λαμβάνεται υπόψιν σε όλη την εξέλιξη. Δηλαδή αν έκανε κάτι χωρίς να δυσκολευτεί, να μην ήταν για παράδειγμα αυτοκίνητο παρκαρισμένο σε γωνία κ.λπ., στις περιπτώσεις που είναι η ευθύνη ως επί το πλείστον του οδηγού, αβλεψία, κακή χρήση οχήματος, καμία φορά και ταχύτητα, όλα αυτά καταγράφονται. Για  κάθε οδηγό υπάρχει ατομικός φάκελος και ορισμένοι από αυτούς έχουν και πειθαρχικές κυρώσεις, οι οποίες φτάνουν μέχρι και την ένορκη διοικητική εξέταση με καταλογισμό ημερών χωρίς μισθούς και ορισμένες ημέρες με αργία. Το 2012 είχαμε 6 υποθέσεις οι οποίες έφτασαν σε ΕΔΕ και 25 περιπτώσεις στις οποίες  επιβλήθηκε χρηματική τιμωρία με στέρηση μισθού».

Δημοσιογράφος: Πώς μπορούμε να εντοπίσουμε ποιο απορριμματοφόρο ήταν;


Α. Βαρελάς: «Αν δεν προλάβουμε να συγκρατήσουμε τον αριθμό του, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το 1960 και απευθυνόμενοι στο γραφείο κινήσεως, μόλις δώσει κανείς το σημείο όπου συνέβη το ατύχημα, αυτομάτως γνωρίζουμε ποιο απορριμματοφόρο έχει κάνει την διαδρομή».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα