Ο Αν. Παπαδόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μίλησε στις 28/03 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Για τις δημοσκοπήσεις, όσους προσχώρησαν στη Δημοκρατική Αριστερά και το θέμα των μεταναστών, μεταξύ άλλων είπε:

* Για τα δημοσκοπικά ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς:

«Η όποια αλλαγή αρχηγού δημιουργεί πρόσκαιρες εντυπώσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τον κ. Βενιζέλο.
Νομίζω, όμως, ότι το πρόσημο είναι στο πρόσκαιρο. Πολύ σύντομα θα φανεί ότι δεν αλλάζει κάτι με την εκλογή του κ. Βενιζέλου, ότι είναι η συνέχεια του κ. Παπανδρέου και νομίζω ότι δεν θα περιμένουμε κάποια άλλη αλλαγή στις δημοσκοπήσεις. Νομίζω πάντως ότι είναι πολύ μικρές οι διαφοροποιήσεις στις δημοσκοπήσεις για την Δημοκρατική Αριστερά. Σε κάθε περίπτωση όμως και πάλι είναι πολύ ψηλά ποσοστά...».

* Για τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ που προσχωρήσαν στην Δημοκρατική Αριστερά:

«Το κάθε κόμμα θέλει να διευρυνθεί και να μεγαλώσει. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχουμε πάρει την απόφαση για την συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Δεδομένης και της μετατόπισης του ΠαΣοΚ σε πιο συντηρητικές θέσεις και ενός τμήματος της παραδοσιακής Αριστεράς σε πιο αντιευρωπαϊκές, παλαιοκουμουνιστικές θέσεις, θεωρούμε ότι για να κάνουμε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, δεν αρκούν τα δικά μας υλικά. Χρειάζεται να διευρυνθούμε και στον κόσμο του ΠαΣοΚ και, προφανέστατα, αυτό θα γίνει και με κάποια στελέχη τα οποία έχουν διαφοροποιηθεί και έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε ασκούμενες πολιτικές. Μιλάμε για νέους βουλευτές που δεν έχουν "εκτεθεί" και νομίζω θα συμβάλλουν στη δική μας προσπάθεια».
 
Δημοσιογράφος: Το "εκτεθεί" το προσδιορίζετε στη βάση του αν έχουν αναλάβει κυβερνητική θέση;

Αν. Παπαδόπουλος: «Ναι, στην άσκηση εξουσίας...».

* Για ενδεχόμενη συνεργασία κομμάτων της Αριστεράς:

«Δε νομίζω ότι υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις. Καταρχάς, μου φαίνεται αδύνατον να βρούμε πεδίο συνεργασίας με το Κ.Κ.Ε. Έχουμε εντελώς διαφορετικές στρατηγικές».

Δημοσιογράφος: Με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;

Αν. Παπαδόπουλος: «Με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. νομίζω ότι οι διαφορές, οι οποίες οδήγησαν και στην διάσπαση πριν από δύο χρόνια, παραμένουν στο ακέραιο».

* Για τα κέντρα προσωρινής κράτησης μεταναστών:

«Έχω την αίσθηση ότι έχει έντονα επικοινωνιακά ή και προεκλογικά χαρακτηριστικά. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει να τονώσει λίγο το προσωπικό του προφίλ, μετά το στραπάτσο που έπαθε αναφορικά με τα όσα είπε και για το δημοψήφισμα και για το μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα της μετανάστευσης είναι υπαρκτό, είναι ένα πρόβλημα ιδιαίτερα για τους Αθηναίους, ο σταθμός σας έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές σε αυτά τα ζητήματα... Είμαστε αντίθετοι στη συγκρότηση στρατοπέδων μεταναστών. Προκρίνουμε την λύση των κέντρων φιλοξενίας, υποδοχής και διανυκτέρευσης μεταναστών, μιλάμε για χώρους τους οποίους θα είναι ελεγχόμενοι».
 
Δημοσιογράφος: Δηλαδή ο όρος "στρατόπεδα"
Keywords
Τυχαία Θέματα