«Ναι» στον ESM από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΣΥ

Υπέρ επί της αρχής του νομοσχεδίου για τη κύρωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τη δημιουργία Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης. ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΣΥ, ενώ το καταψήφισαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ (είχε ζητήσει και ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής) ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ
και οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σε προσθήκη που κατέθεσε προβλέπεται η σύσταση του ειδικού λογαριασμού αποπληρωμής του δημοσίου χρέους.

Στην προσθήκη αναφέρεται ότι ο λογαριασμός, που τηρείται στην ΤτΕ ή σε σύστημα που διαχειρίζεται η κεντρική τράπεζα, «χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άμεση εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού και ειδικότερα για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και δεν διενεργείται καμία άλλη πληρωμή για οποιοδήποτε άλλο σκοπό».

Πάντως, στην συνεδρίαση, αν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Αμοιρίδης δήλωσε ότι το κόμμα του υπερψηφίζει τη συμφωνία, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο δεσμεύει για πολλά χρόνια τη χώρα, το κόμμα του τελικώς καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο. 
Keywords
Τυχαία Θέματα