Ντέρμπι «αιωνίων», ντέρμπι της Ευρώπης

Η ώρα για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς έφθασε σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού σήμερα στις 18.45-ΝΕΤ, στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό, στην αναμέτρηση των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Basket

League ΟΠΑΠ 2012-2013 οι «αιώνιοι» θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, που αναμένεται κατάμεστο. Ο Παναθηναϊκός θέλει να εκμεταλευτεί τον παράγοντας έδρα, την ίδια στιγμή που οι ερυθρόλευκοι θέλουν να συνέλθουν από την βαριά ήττα, στο παιχνίδι με την Εφές Αναντόλού, για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του και με τεράστιο ατού τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος βρίσκεται σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση, αναμένεται να αποτελέσει σταθερή βάση των επιθέσεων της ομάδας του.

Στην περιφέρεια μεγάλο βάρος θα πέσει πάνω στους Δημήτρη Διαμαντίδη και Ρόκο Λένι Ούκιτς, ενώ ειδικούς ρόλους στο αμυντικό κομμάτι αναμένεται να αναλάβει ο Μάικ Μπράμος. Ο Πεδουλάκης περιμένει μεγαλύτερη συνεισφορά στο σκοράρισμα από τον Κίτσεν, ενώ σημαντικό ρόλο σε άμυνα και επίθεση αναμένεται να έχει ο Γιόνας Ματσιούλις. Όσον αφορά στις μάχες κάτω από τα καλάθια, περιμένει μεγαλύτερη βοήθεια από τους Στεφάν Λάσμε και Χίλτον Άρμστρονγκ. Ο Άντι Πάνκο πιθανόν να αποδειχτεί ο παίκτης κλειδί στο αποψινό ντέρμπι, ενώ ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι γνώστες των ιδιαίτερων συνθηκώντου παιχνιδιού και η απόδοσή τους θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Στον Ολυμπιακό είχαν μόλις δύο ημέρες στη διάθεσή τους για να ξεπεράσουν το σοκ της ευρείας ήττας στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές Αναντόλου και να προετοιμαστούν ψυχολογικά και αγωνιστικά για το σημερινό  ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, με τον 47χρονο τεχνικό να δίνει μεγάλη βαρύτητα στον αμυντικό τομέα, αφού είναι γνωστό πως εκεί κρίνονται σε μεγάλο βαθμό τα ντέρμπι. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Ολυμπιακός δεν έχει πείσει κι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό, εν όψει της σημερινής σύγκρουσης στο ΟΑΚΑ.

Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Έισι Λο, ο Στράτος Περπέρογλου και ο Κώστας Παπανικολάου θα είναι η τετράδα που θα προσπαθήσει να τραβήξει το σκοράρισμα των Πειραιωτών από την περιφέρεια, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης αναμένεται να αποτελέσει το βασικού ατού στη ρακέτα. 

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Χριστοδούλου, Σχινάς και Π. Αναστόπουλος. Κομισάριοι οι Ορφανός και Μιναρετζόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα