Διάκριση για το «Στ. Νιάρχος»

Για το πανανθρώπινο έργο του τιμήθηκε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», από το Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με το «Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Το βραβείο παρέλαβε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, διευθυντής και πρόεδρος του Ιδρύματος, καταχειροκροτούμενος από εκατοντάδες κληρικούς και λαϊκούς, διπλωμάτες και αξιωματούχους των δημοτικών και πολιτειακών αρχών της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια του ετήσιου δείπνου του Τάγματος, σε ξενοδοχείο στο Μανχάταν.

Ο κ. Δρακόπουλος τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για επικράτηση ενότητας και συνεργασίας όλων

των δυνάμεων του Ελληνισμού, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι σημερινές προκλήσεις και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της προσφοράς προς την πατρίδα, της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού, επισημαίνοντας ότι ο πατριωτισμός, η αγάπη και η στήριξη των συνανθρώπων μας μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους. Ειδική αναφορά έκανε στην κ. Ελλη Αντωνιάδη, ένα πρόσωπο που έχει ταυτιστεί, όπως τόνισε, με τον εθελοντισμό και την προώθηση των ιδεών του Ελληνισμού.

Αναφερόμενος στο έργο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και στη μέχρι τώρα 16ετή διαδρομή του, μίλησε για τη στήριξη που προσφέρει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα για ασθενείς, άπορους, άστεγους και γενικά δεινοπαθούντες.

Στο «πολύπλευρο και θεάρεστο έργο» του ιδρύματος αναφέρθηκαν σε χαιρετισμούς τους ο ομοσπονδιακός βουλευτής από τη Φλόριδα, Ρεπουμπλικάνος Γκας Μπιλιράκης -ήταν και ο παρουσιαστής της βραδιάς-, καθώς και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος επισήμανε όχι μόνο το φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος, αλλά και το εθνικό, σημειώνοντας τις μεγάλες δωρεές του, όπως τα 130 εκατομμύρια δολάρια για να συμβάλει στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική κοινωνία, καθώς και τα 800 περίπου εκατομμύρια δολάρια για την ανέγερση του Κέντρου Πολιτισμού στην Αθήνα.

Ο διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων, δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, μίλησε για τους αγώνες του Τάγματος υπέρ των ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως σημείωσε, προσθέτοντας ότι 42 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, έχουν εγκρίνει ψηφίσματα υπέρ της ελευθερίας και της απρόσκοπτης λειτουργίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Για το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τόνισε ότι το φιλανθρωπικό έργο του είναι πια αναγνωρισμένο σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει προσφέρει 1.900 δωρεές και χορηγίες σε 90 χώρες, όπως υπογράμμισε, ενώ το συνολικό ποσό που διέθεσε σε δωρεές και ευεργεσίες ξεπερνά το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος αναφέρθηκε στις μεγάλες προσφορές του Ιδρύματος στην Ομογένεια, κυρίως σε σχολεία, κέντρα ελληνικών σπουδών, εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα