Νίκη-πρόκριση για Ολυμπιακό

Σε ένα ακόμα συγκλονιστικό ματς, με συναρπαστικό φινάλε, ο Ολυμπιακός επικράτησε και πάλι με 3-2 του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά στο κλειστό του Ρέντη για το θεσμό του Κυπέλλου.

Οι "πράσινοι" κατάφεραν να προηγηθούν, όπως και πριν από τέσσερις ημέρες στη Γλυφάδα, καθώς κατέκτησαν το 1ο σετ με 25-21, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Γουόκερ. Οι "ερυθρόλευκοι"
απάντησαν, παίρνοντας σχετικά εύκολα το δεύτερο σετ με 25-19.

Τρία λάθη της διαιτήτριας Λεμονιάς Μουλά, καθώς και ένας πόντος σε μονό μπλοκ του Γουόκερ στον Γιορντάνοφ, που δεν μετρήθηκε ποτέ υπέρ του Παναθηναϊκού, προκάλεσαν εκνευρισμό στους "πράσινους" στο ξεκίνημα του 3ου σετ και έδωσαν το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να ξεφύγει με 15-8. Τελικά, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 με 25-15.

Το καλύτερο σετ του αγώνα ήταν το 4ο, όπου οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή ένα μικρό προβάδισμα, αλλά ο Παναθηναϊκός έφερε το σκορ στα ίσα μετά τα μισά του σετ. Η απόφαση του Στέλιου Καζάζη να αντικαταστήσει τον κουρασμένο και καταπονημένο Γουόκερ με τον Μανιόπουλο, αποδείχθηκε σωστή, καθώς βελτιώθηκε η υποδοχή της ομάδας του και αποφεύχθηκαν κάποια λάθη στην επίθεση. Έτσι, το σετ κατέληξε σε "πράσινα" χέρια με 25-23, όμως στην τελευταία φάση, το καρφί του Γιορντάνοφ φαίνεται να χτυπάει πάνω στη γραμμή, ενώ δόθηκε άουτ από τη Μουλά.

Ο νικητής κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν, με τον Παναθηναϊκό να έχει πάρει κεφάλι μέχρι το 12-11. Ωστόσο, η εμπειρία των "ερυθρολεύκων" μίλησε και πάλι και με τέσσερις αναπάντητους πόντους έφτασαν στο 15-12, που τους χάρισε την πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης. Αντίπαλός τους θα είναι ο Άρης, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση.

Τα σετ: 21-25, 25-19, 25-15, 23-25, 15-12

Πηγή:Sport24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα