Κύπρος: βράβευση δημοσιογράφων

Σε εκδήλωση για την εορτή των Γραμμάτων, η ΕΔΕΚ τίμησε για την προσφορά τους στην έγκυρη δημοσιογραφία και το συγγραφικό τους έργο με την απονομή ειδικής πλακέτας τους Κύπριους δημοσιογράφους Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος εργάζεται ως ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον και Κώστα Βενιζέλο, αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Επίσης, τιμήθηκε μεταθανάτια ο Φοίβος Σταυρίδης για
τη μεγάλη προσφορά του στο πεδίο του πολιτισμού και της πνευματικής παραγωγής.

Τις τιμητικές πλακέτες απένειμε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «απέναντι σε αυτό τον παραλογισμό, το καθήκον μας είναι να φέρουμε τους πολίτες ξανά στην πολιτική, για να αγωνιστούμε συλλογικά και αποτελεσματικά για τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής συνοχής και της πολιτιστικής άνοιξης».

Για τους δύο τιμηθέντες δημοσιογράφους μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) Αντώνης Μακρίδης, ο οποίος επισήμανε ότι σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης σε πολλούς τομείς και επίπεδα, σε μια περίοδο που το δημοσιογραφικό λειτούργημα αποψιλώνεται από όλα εκείνα που το καταξιώνουν ως τέτοιο, δηλαδή ως λειτούργημα, «οι δύο τιμώμενοι σήμερα συνάδελφοι κερδίζουν θέση μέσα σ' εκείνους που ορθώνουν ανάστημα και κραυγάζουν με τη δουλειάς τους ότι «είμαστε ακόμα εδώ, κρατάμε γερά, μην μας απαξιώνετε».

Ο πρόεδρος της ΕΣΚ ανέφερε επίσης ότι οι δύο δημοσιογράφοι «στις δύσκολες για την πατρίδα μας στιγμές μάχονται και δίνουν παρουσία ουσιαστική. Παρεμβαίνουν με σθένος και δια του συγγραφικού τους έργου συμβάλλουν αποφασιστικά και καίρια ώστε να φωτιστούν απ' όλες τους τις πλευρές τα τεκταινόμενα».

Ο Μ. Ιγνατίου και ο Κ. Βενιζέλος είναι συγραφείς των βιβλίων «Τα μυστικά αρχεία του Κίσινγκερ» και «Σχέδιο Ανάν-Το μυστικό παζάρι», στο οποίο συνέβαλε και ο Αθηναίος δημοσιογράφος Νίκος Μελέτης. «Το σεμινάριο της Ρώμης» είναι επίσης βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος έγραψε ακόμα το «Ίμια: Τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών» με τον Αθανάσιο Έλλις και το «CIA: Ο απόρρητος φάκελος του Ανδρέα», μαζί με τον καθηγητή Μάριο Ευρυβιάδη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα