Τι γράφουν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

10:00 1/2/2013 - Πηγή: NewsBomb

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εκρηξη στη ΝΔ για τους φόρους στα ακίνητα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σφοδρά πυρά κατά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες από τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης για τους εξοντωτικούς φόρους στα ακίνητα".

ΕΘΝΟΣ: "94 σχολές σβήνουν από τον χάρτη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πλήρη

αναδιάρθρωση του χάρτη των Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων προχωρεί το υπουργείο Παιδείας. Από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα λειτουργήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 94 τμήματα λιγότερα. Τα ΑΕΙ περιορίζονται σε 20 από 26 και τα ΤΕΙ σε 12 από 14".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πόλεμος εν όψει και στα Φώκλαντ!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απίστευτος είναι ο θόρυβος που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη φοβερή πρωτοσέλιδη αποκάλυψη που έκανε η «Ε.Ω" αναφορικά με πιθανολογούμενη σχέση των περιβόητων «Εψιλον» με τα νησιά Φώκλαντ. Βέβαια, είναι αληθές ότι και παλαιότερα έκαναν -δειλά- την εμφάνισή τους κάποια κείμενα, τα οποία καταπιάνονταν κι εκείνα με το εν λόγω μυστηριώδες ζήτημα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανατροπές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με μείωση εισακτέων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κλείνουν 20 τμήματα ΑΕΙ και 74 ΤΕΙ κυρίως στην Περιφέρεια. 11 πόλεις χωρίς σχολές. Δημιουργείται «ομόσπονδο» πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Εως 12.000 λιγότεροι εισακτέοι. Χάνονται θέσεις στις φιλοσοφικές, αυξάνονται στα υπόλοιπα ΑΕΙ. «Κούρεμα» 35% στις θέσεις των ΤΕΙ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στρατηγός της έντασης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα συνεχιστεί η πολιτική της πυγμής, στέλνει το μέγαρο Μαξίμου, το οποίο δεν αξιολογεί ως σημαντικές τις ενστάσεις που προβάλλουν οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, καθώς εκτιμά ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά εκτιμούν ότι η δυναμική είσοδος του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις δεν δημιουργεί πρόβλημα στη Ν.Δ., αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ".

ΕΣΤΙΑ: "Κόμμα ανατροπής παραμένει το ΚΚΕ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι επιμένουν να παρουσιάζουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ως ένα κόμμα που έχει αποδεχθή και σέβεται το Σύνταγμα. Ενώ η αλήθεια είναι διαφορετική. Το ΚΚΕ παραμένει επαναστατικό κόμμα, το οποίο επιδιώκει την κατάλυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Η ηγεσία του ΚΚΕ ουδέποτε απέκρυψε τον στόχο αυτόν. Αναφέρεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στο επίσημο πρόγραμμα του ΚΚΕ, στην ιστοσελίδα του κόμματος".

Η ΑΥΓΗ: "Νευρική κρίση στη συγκυβέρνηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κοινωνική οργή για τη διάλυση αμοιβών και δικαιωμάτων και η δημοσκοπική καθίζηση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ έχουν φέρει τη συγκυβέρνηση στα πρόθυρα νευρικής κρίσης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πλασματικά. Μέχρι 11 χρόνια στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου που επιθυμούν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2012, μπορούν να αναγνωρίσουν μέχρι και 6 έτη πλασματικού χρόνου (σπουδές, στρατιωτική υπηρεσία, κλπ), και σε αυτόν μπορεί επιπλέον να προστεθεί και ο πλασματικός χρόνος ασφάλισης για τα παιδιά (1 έτος για το πρώτο παιδί, 2 έτη για το δεύτερο και 2 έτη για το τρίτο παιδί".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Παιδεία στον Προκρούστη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το σχέδιο συρρίκνωσης της ανώτατης εκπαίδευσης παρουσίασε, χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Σαρωτικές συγχωνεύσεις σε ΤΕΙ και συνδέσεις πανεπιστημίων που από τη μια οδηγούν σε υπερδομές για την εξοικονόμηση πόρων και από την άλλη συρρικνώνουν επιστημονικούς κλάδους, όπως των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Αλτ! βουλευτών στον Στουρνάρα για τον υπερφόρο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα σχέδια για την υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προκαλούν τρικυμία στην κυβέρνηση αλλά και στην Κ.Ο. της ΝΔ. Κεντρικό πρόσωπο ο Ι. Στουρνάρας, η αντιπαράθεση με τον οποίο λαμβάνει διαστάσεις «εμφυλίου». Ο υπουργός Οικονομικών κατηγορείται από «γαλάζια» στελέχη ότι συμπεριφέρεται αλαζονικά και επιβάλλει μια οικονομική πολιτική η οποία καταδικάζει τα μεσαία και ασθενέστερα οικονομικά στρώματα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κλείνουν 94 τμήματα σε ΑΕΙ, ΤΕΙ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέο τοπίο διαμορφώνεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, καθώς θα διαγραφούν από τον χάρτη τρία πανεπιστήμια (από τα 24), τέσσερα ΤΕΙ (από τα 16) και 94 τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ από τα 480 που λειτουργούν σήμερα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Δανεία: Εξασφαλίστε το μεγαλύτερο κούρεμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "βραχνάς για εκατομμύρια Ελληνες πολίτες έχουν γίνει οι δόσεις του στεγαστικού δανείου και των πιστωτικών καρτών η πλειοψηφία των οποίων όχι μόνο δεν μπορεί πλέον να τις εξυπηρετήσει αλλά έχει σταματήσει να καταβάλει και το ελάχιστο".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Πέντε σε ένα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κατά 97 λιγότερα (20 ΑΕΙ και 77 ΤΕΙ) θα είναι τα τμήματα που θα υπάρχουν στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο που θα δουν οι φετινοί υποψήφιοι των πανελληνίων Εξετάσεων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στο κενό η προβοκάτσια της κυβέρνησης ενάντια στο ΠΑΜΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η προσπάθεια της κυβέρνησης να προβοκάρει τον ταξικό αγώνα έπεσε στο κενό και συνέβαλαν σ' αυτό και οι χιλιάδες εργαζόμενοι με τη χτεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ποιες πόλεις χάνουν σχολές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλες αλλαγές φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» στην ανώτατη εκπαίδευση: συγχωνεύονται έξι πανεπιστήμια και δύο ΤΕΙ, συγχωνεύονται ή κλείνουν 94 τμήματα και δημιουργούνται δύο υπεριδρύματα στο Λεκανοπέδιο με συνενώσεις των υπαρχόντων ΤΕΙ και πανεπιστημίων -πλην Πολυτεχνείου και Πανεπιστημίου της Αθήνας".

6ΜΕΡΕΣ: "Μας ράβουν κοστούμι 6,5 δισ. από φόρους στα ακίνητα".

Η εφημερίδας υποστηρίζει ότι "δύο «κοστούμια» αναμένεται να ράψει η κυβέρνηση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Το πρώτο θα μας το φορέσει φέτος. Θα περιλαμβάνει τη θέσπιση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (του φόρου που θα αντικαταστήσει τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και το χαράτσι της ΔΕΗ), αλλά και την εξόφληση των υποχρεώσεων που έχουν συσσωρευτεί από προηγούμενα χρόνια (ΦΑΠ 2011 και 2012, ΕΕΤΗΔΕ 2012 και υπόλοιπα ΕΕΤΗΔΕ 2011)".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στα αζήτητα το επίδομα θέρμανσης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σε «τροχιά» τακτοποίησης οφειλές του Δημοσίου 3 δισ.".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 3 δισ. ευρώ του Δημοσίου προς τρίτους εισέρχονται σε διαδικασία τακτοποίησης έως το τέλος Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το σύνολο των αιτημάτων πληρωμών για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ή βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης η αξιολόγηση διαμορφώνεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ και οι πληρωμές θα γίνουν έως το τέλος Φεβρουαρίου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Ανάσα» στην αγορά με τραπεζικά δάνεια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«σωσίβιο» στις επιχειρήσεις που αποκόπηκαν από τον δανεισμό λόγω κρίσης ρίχνουν τώρα οι τράπεζες. Σε συνεργασία με την κυβέρνηση και αρωγό το καλύτερο κλίμα, οι τράπεζες σχεδιάζουν να αρχίσουν ξανά τη χορήγηση δανείων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται το Δημόσιο να αποπληρώσει περί τα 3 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς την αγορά. Από την άλλη πλευρά το εύρος του κουρέματος είναι εκείνο που θα προσδιορίσει και το τελικό ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών που θα αποπληρωθεί, καθώς από τις συνολικές υποχρεώσεις 9,3 δισ. προς τρίτους, οι δικαιούχοι προγραμματίζεται να λάβουν τα 8 δισ. ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αντιδράσεις για τη βαριά φορολογία των ακινήτων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μεγάλες επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων επιφέρει η φορολογία στα ακίνητα, γεγονός το οποίο προκαλεί αντιδράσεις τόσο από φορείς της αγοράς όσο και από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές, που υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αναμένει «ότι θα επιτύχει δημοσιονομική εξυγίανση, χάρη στους φόρους στα ακίνητα»"

Keywords
πρωτοσελιδα, χαρατσι δεη, υπουργείο παιδείας, ελευθερη ωρα, εν λόγω, η εφημεριδα, στην κ, αει τει, τα νεα, σχεδιο αθηνα, τελος ακινητων, επιδομα θερμανσης, εκρηξη, νεα δημοκρατια, βουλη, αναδιαρθρωση, αει, τει, ωρα, εψιλον, αθηνα, κουρεμα, ελευθεροτυπια, βενιζελος, ΚΚΕ, συριζα, εστια, συνταγμα, αυγη, ΠΑΣΟΚ, βραδυνη, εφημεριδα, ελλαδα, στουρναρας, καθημερινη, νικη, ριζοσπαστησ, παμε, δεη, φαπ, εετηδε, μακεδονια, επιδομα, ημερησια, τραπεζες, κερδοσ, ναυτεμπορικη, εφημεριδα δημοκρατια, πανελληνιες 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, τελος ακινητης περιουσιας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, φορολογια 2013, αξιολογηση, ξανα, βουλευτες, κουβελης, ληξιπροθεσμες οφειλες, εετηδε, χαρατσι, ακινητα, αυγη, βραδυνη, ηγεσια, καθημερινη, μηχανογραφικο, ναυτεμπορικη, νησια, προγραμμα, σχολες, υπουργείο παιδείας, υψος, ωρα, αγορα, αει, αζητητα, αποκαλυψη, τει, βοριδης, βρισκεται, γεγονος, γινει, δευτερο, δημοσιο, ευρω, εκπαιδευση, εβδομαδα, εν λόγω, εμφάνιση, εξι, ετη, ετος, εφημεριδα, υπηρεσια, θορυβος, κυβερνηση, κλιμα, κομμα, μαξιμου, μειωση, νικη, εξοφληση, παιδι, παιδια, συγκεντρωση, σχεδια, σχεδιο, τρια, υπουργος παιδειας, φωκλαντ, φορολογια, χρονος, κωνσταντινος, δικαιωμα, υπουργειο, κειμενα, οργη, στην κ, θεσεις
Τυχαία Θέματα