Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα Τρίτη από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

"Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από έκρηξη οβίδας ισραηλινού άρματος μάχης κοντά στο πέρασμα Ερέζ", ένα σημείο διέλευσης μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, είπε ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών
στη Γάζα, ο Άντχαμ Άμπου Σελμίγια.

Το θύμα, ο Μοχάμεντ Ζίγιαντ Σάλχα ήταν 21 ετών.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον ενός "ένοπλου άνδρα". "Οι στρατιώτες είδαν έναν ένοπλο άνδρα κοντά στο τείχος ασφαλείας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και άνοιξαν πυρ προς την πλευρά του", είπε διευκρινίζοντας ότι ο ένοπλος "επλήγη".

Λίγο νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δύο Παλαιστίνιοι επλήγησαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών χωρίς να διευκρινίσουν αν οι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο Παλαιστίνιοι μάζευαν χαλίκια για να τα μεταφέρουν σε εργοτάξια.Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε την ώρα που η ισλαμιστική Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας από τον Ιούνιο του 2007 και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις συνεδρίαζαν για να συζητήσουν για την κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Παράλληλα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη η παλαιστινιακή αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Τζουλιάνο Μερ-Χαμίς, του παλαιστινιακής καταγωγής Ισραηλινού διευθυντή του "Θεάτρου της Ελευθερίας".

Ο Τζουλιάνο Μερ-Χαμίς, ηθοποιός, που γεννήθηκε από μητέρα Εβραία και πατέρα άραβα πολίτη του Ισραήλ, υπέκυψε στα τραύματά του χθες Δευτέρα, μετά τα πυρά αγνώστου εναντίον του στον καταυλισμό της Τζενίν. Ο Μερ-Χαμίς οδηγούσε το αυτοκίνητό του στον καταυλισμό καθώς έψαχνε να βρει τον γιο του και την τροφό του μικρού.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, ένας μασκοφόρος πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον του θύματος. Μια σφαίρα τραυμάτισε την παλαιστίνια τροφό από τη Βηθλεέμ. Το παιδί δεν τραυματίστηκε.

Η δολοφονία του 52χρονου ανθρώπου του θεάτρου προκάλεσε σοκ στον καταυλισμό της Τζενίν όπου ο Μερ Χαμίς ζούσε τα τελευταία επτά χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα