Οι πρώτοι δασικοί χάρτες

Αναρτώνται αύριο Τετάρτη οι πρώτοι δασικοί χάρτες που αφορούν τις περιοχές Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μαραθώνα. Όπως είπε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, σε συνέντευξη Τύπου, με τους δασικούς χάρτες μπαίνει τέλος στην ασάφεια, την αδράνεια και τη συναλλαγή, γύρω από τα δάση της χώρας μας.

Στόχος του υπουργείου είναι να ενημερωθεί  και ο τελευταίος κάτοικος των περιοχών που αναρτώνται οι χάρτες, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ,
αλλά και μέσα από τις δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής μέσα από το internet, καθώς και τηλεφωνικό κέντρο .

Οι χάρτες θα είναι αναρτημένοι:
-στη διεύθυνση δασών Ανατολικής Αττικής, Αγίου Ιωάννου 65 στην Αγία Παρασκευή. (τηλ 2106395280)
-στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, www.ypeka.gr
-στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, www.apdattikis.gov.gr
-στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. www.ktimatologio.gr-Για τις περιοχές Πεντέλης-Νέας Πεντέλης, και στο δασαρχείο Πεντέλης (Κλεισθένους 403, Γέρακας, τηλ 2106135010-Για την περιοχή του Μαραθώνα, και στο δασαρχείο Καπανδριτίου (περιφερειακός δρόμος προς Βαρνάβα, Καπανδρίτι, τηλ. 2295052450)-Στα δημοτικά και τοπικά δημοτικά ή διαμερισματικά καταστήματα των περιοχών αυτών.

Όποιος θέλει να καταθέσει ένσταση θα μπορεί εντός 45 ημερών από την τελευταία δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης στον τύπο ή 65 ημερών εάν πρόκειται για κάτοικο εξωτερικού. Οι αντιρρήσεις θα εξεταστούν από ανεξάρτητο σώμα του οποίου οι αποφάσεις θα γίνουν σεβαστές.
Το κόστος  στο ενδεχόμενο αντίρρησης, αρχίζει από 50 ευρώ για εκτάσεις έως 1000 τετραγωνικά  μέτρα  και φθάνει  τις 4000 ευρώ για τις εκτάσεις που ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα