Νέα ανακάλυψη

Μία νέα πολιτική πτυχή του «Μικρού Πρίγκιπα» φέρνουν δύο νέες σελίδες, οι οποίες βρέθηκαν στα χέρια ενός ιδιώτη, με το χαρακτηριστικό υδατογράφημα και την γραφή του συγγραφέα, Antoine de Saint-Exupery.

Η αυθεντικότητα είναι σίγουρη πέρα από κάθε αμφιβολία.

Στην πρώτη σελίδα υπάρχει ένα κείμενο που έχει συμπεριληφθεί σχεδόν αυτούσιο στο βιβλίο. Όμως το κείμενο στη δεύτερη είναι εντελώς καινούριο.

Ο Μικρός Πρίγκηπας φτάνει στη γη και το πρώτο πρόσωπο που συναντάει είναι ένας νέος χαρακτήρας, ο οποίος

περιγράφεται ως «ο πρέσβης του ανθρώπινου πνεύματος». Ο «πρέσβης» είναι πολύ απασχολημένος και λέει ότι ψάχνει μάταια μια χαμένη λέξη με έξι γράμματα. Αν και το νόημα δεν είναι αμέσως σαφές, ο Olivier Devers, ειδικός σε θέματα του Antoine de Saint-Exupery, πιστεύει ότι η λέξη που δε μπορεί να βρει είναι η λέξη «guerre» (πόλεμος). Επειδή δεν την προφέρει, το νόημα είναι ακόμη πιο ισχυρό.

Μετά την «Βίβλο», ο «Μικρός Πρίγκιπας» είναι το πιο πολυ-μεταφρασμένο βιβλίο και έχει πουλήσει 140 εκατομμύρια αντίτυπα. Μπλούζες, πετσέτες, μολύβια, κασετίνες, καλειδοσκόπια και χίλια δυο άλλα αντικείμενα με την πασίγνωστη μορφή του Πρίγκιπα έχουν δημιουργήσει ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Δυστυχώς, ο συγγραφέας δεν γνώρισε ποτέ την επιτυχία του έργου του, αφού πέθανε λίγο μετά την πρώτη του έκδοση σε ένα μυστήριο αεροπορικό δυστύχημα το 1944

Οι σελίδες θα πωληθούν σε δημοπρασία στο Παρίσι, στις 16 Μαΐου και η εκτιμώμενή τους αξία είναι 50 με 60 χιλιάδες ευρώ. 

Πηγή: Associated Press, Lifo

Keywords
Τυχαία Θέματα