Ν. Κορέα: Πρόστιμα για... «selfies»

Απαγορεύσεις κατά της χρήσης των «selfie sticks», των μπαστουνιών που χρησιμοποιούνται για την ευκολότερη λήψη... αυτοπορτρέτων, επιβάλλει η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένες συσκευές δημιουργούν παρεμβολές σε ιατρικά μηχανήματα, κάτι που τις καθιστά επικίνδυνες.

Οι συγκεκριμένες συσκευές τεχνολογίας Bluetooth έγιναν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ιδιαίτερα δημοφιλείς στη Νότια Κορέα, με την κυβέρνηση της χώρας να επιχειρεί να

εμποδίσει την αγοραπωλησία τους.

Όσοι πωλούν χωρίς άδεια τη συσκευή, κινδυνεύουν με βαρύ πρόστιμο ύψους περίπου 30 χιλιάδων δολαρίων και φυλάκιση ενός έτους.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για μία παράλογη απόφαση, χαρακτηρίζοντας αβάσιμους τους ισχυρισμούς της Σεούλ.

Ο ερευνητής του εργαστηρίου ασύρματων συστημάτων του πανεπιστημίου της Κορέας, Κιμ Τσουνγκ Κι υποστηρίζει ότι, ακόμα και αν πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα ένα ραβδί Bluetooth, είναι δύσκολο να υπάρξει παρεμβολή στις συχνότητες άλλων δικτύων ή μηχανημάτων.

Αντιδράσεις υπάρχουν και στις τάξεις των πωλητών των συγκεκριμένων συσκευών, με τους περισσότερους να επισημαίνουν ότι τα μέτρα είναι υπερβολικά, εκτιμώντας πως είναι αδύνατο να εφαρμοστούν, καθώς ήδη οι περισσότεροι νοτιοκορεάτες έχουν εφοδιαστεί με τον... απαραίτητο για να βγάζουν «selfies» εξοπλισμό.

Ούτε οι πολίτες, πάντως, φαίνεται να συμφωνούν με τα νέα μέτρα, ενώ παρόλο που ο νόμος έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και δύο εβδομάδες, οι κάτοικοι της Σεούλ συνεχίζουν να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα ραβδιά, στην προσπάθειά τους για ένα... τέλειο αυτοπορτρέτο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα