Μίχαλος για μεταναστευτική πολιτική

«H διαμόρφωση μιας νέας, συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής αποτελεί για την Ελλάδα ζήτημα οικονομικής σταθεροποίησης, και προστασίας της κοινωνικής ειρήνης και της ομαλότητας στη χώρα», υποστήριξε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθηνών κ. Κ. Μίχαλος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δημόσιου
Δικαίου που πραγματοποιείται στο επιμελητήριο με θέμα: «Ο μετέωρος βηματισμός της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα της κρίσης».

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι η ενεργοποίηση που υπήρξε τους τελευταίους μήνες, από πλευράς της Αστυνομίας, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Ζευς» είχε θετικά αποτελέσματα, «αλλά χρειάζεται αντίστοιχη εντατικοποίηση και από την πλευρά του Λιμενικού Σώματος, όσον αφορά τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων», πρόσθεσε.

Γενικότερα, εκτιμά ότι η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί αποτελεσματικότερα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεκδικώντας τήρηση των συλλογικών συμφωνιών, ενίσχυση των δομών θωράκισης των εξωτερικών συνόρων, ενέργειες για την πάταξη των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών και αύξηση των πόρων για την υποστήριξη των χωρών του μεσογειακού νότου, που δέχονται το μεγαλύτερο μέρος της παράνομης μετανάστευσης. Επιπλέον, απαιτείται η διαμόρφωση μιας συγκροτημένης πολιτικής με στόχο την ομαλή ένταξη των νόμιμων μεταναστών, με μέριμνα σε θέματα εκμάθησης γλώσσας, εκπαίδευσης, εργασίας και ασφάλισης, υγειονομικής περίθαλψης κτλ.

Ως απαραίτητη δράση ανέφερε, τέλος, και μια ευρύτερη κινητοποίηση με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα μετανάστευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα