Μία παράσταση από άστεγους

Μία παράσταση από άστεγους για τους άστεγους ανεβαίνει στις 10.00 στο χώρο του ξενώνα του ΚΥΑΔΑ, με σκοπό να ενθαρρύνει τους φιλοξενούμενους να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες που στόχο έχουν την επανένταξή τους.

Η παράσταση ονομάζεται “Μεσοπέλαγα” και είναι ένα έργο με διαχρονική αναφορά στη δημόσια ζωή.

Ο Παναγιώτης Δορλής, ηθοποιός και δάσκαλος της ομάδας των αστέγων, μίλησε στην Νάνσυ Αγγελοπούλου.

Στη θεατρική παράσταση θα συμμετάσχει ο ηθοποιός και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη» κ. Αντώνης Καφετζόπουλος ερμηνεύοντας έναν

εκ των πρωταγωνιστικών ρόλων.

Το έργο

Το έργο αναφέρεται σε τρεις ναυαγούς, οι οποίοι βρίσκονται επάνω σε μια σχεδία στη μέση του ωκεανού. Όλα τα τρόφιμα έχουν τελειώσει, όπως και τα ψέματα. Όταν δεν υπάρχει κάτι για να φας, πρέπει να φας κάποιον. Κάποιος πρέπει να θυσιαστεί· οι τρεις ναυαγοί αναπαράγουν στην πιο μακάβρια μορφή τις παράλογες σχέσεις εξουσίας που κυριαρχούν στην ανθρώπινη κοινωνία και που φέρουν ωραία ονόματα όπως δημοκρατία, δικαιοσύνη, πολιτισμός...

Στόχος του ΚΥΑΔΑ

Η οργάνωση τέτοιων προγραμμάτων έχει στόχο να ενθαρρύνει τους άστεγους ανθρώπους να βγουν από την απομόνωση και να κινητοποιηθούν προς την κατεύθυνση της κοινωνικής συμμετοχής και επανένταξης. Στο παρελθόν ανάλογες παρουσιάσεις έχουν γίνει στο Μέγαρο Μουσικής και στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (τηλέφωνο επικοινωνίας 2105246516, εσωτ. 5) βρίσκεται κοντά στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αθήνα, ο δήμος και οι κάτοικοί της διατηρούν με κοινωνική σκέψη κι ευαισθητοποίηση τον ανθρώπινο χαρακτήρα και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της ελληνικής πρωτεύουσας.

Keywords
Αναζητήσεις
παναγιώτης δορλης ηθοποιός
Τυχαία Θέματα