Μέτρα για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων

Eπιδότηση ενοικίου έως 500 ευρώ μηνιαίως, οικονομική ενίσχυση έως 6 χιλιάδες ευρώ για αγορά οικοσκευής και επιδότηση επισκευών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των μέτρων για τους κατοίκους της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, που ανακοινώθηκε χθες. Τα μέτρα θα ισχύσουν και για επιχειρήσεις ενώ το νησί θα εξαιρεθεί από το φόρο ακινήτων για το 2014. Τα μέτρα αποφασίστηκαν κατά την ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα δάνεια της εργατικής κατοικίας. Σε ό,τι
αφορά το λιμάνι του Ληξουρίου, την ευθύνη για την πορεία των επισκευών αναλαμβάνει το υπουργείο υποδομών και σε 2 μήνες θα είναι πλήρως λειτουργικό.

Το γενικό συντονισμό εκ μέρους του υπουργικού συμβουλίου θα έχει ο υπουργός υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του επέρριψε ευθύνες στους σεισμολόγους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι σεισμοπροφήτες που συνωστίζονται στα κανάλια φέρονται ανεύθυνα, δεν ενημερώνουν, αλλά καθηλώνουν».

Αρωγή και όχι δάνεια στους πολίτες για επισκευές -ανακατασκευές πρώτης κατοικίας και επαγγελματικών χώρων, ζήτησε από την Κεφαλονιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θεωρεί εξαιρετικά επείγουσα την άμεση αποκατάσταση των υποδομών, την οργανωμένη μετεγκατάσταση των σεισμοπλήκτων και την αποφυγή του ενιαίου καταυλισμού σκηνών.

Συγκέντρωση τροφίμων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς ξεκινά την προσεχή Δευτέρα , ο δημος Αθηναίων.
Παράλληλα θα συγκεντρωθούν τρόφιμα στα δημαρχεία Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου και Ιωαννίνων.
Keywords
Τυχαία Θέματα