Αρνητική αλλά ήπια αντίδραση της Wall στα στοιχεία για την απασχόληση

Οι ανανεωμένες ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία, μετά και τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση, "συνόδευσαν" τη συνεδρίαση της Wall Street έως τη λήξη της, υποχρεώνοντας σε μικρές απώλειες τους βασικούς δείκτες.

Τα θετικά στοιχεία από τον τομέα υπηρεσιών των ΗΠΑ προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν, να "εξουδετερώνουν" την επίδραση των απογοητευτικών στοιχείων από την πολύπαθη αγορά εργασίας.

Με τις πρόσφατες ρευστοποιήσεις που έπληξαν το αμερικανικό χρηματιστήριο, οι βασικοί δείκτες έχουν

απομακρυνθεί αρκετά από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα που είχαν φτάσει στα τέλη του προηγούμενου έτους. Η μεταβλητότητα αυξάνεται σταθερά και ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως η αγορά βρίσκεται εν μέσω διόρθωσης και θα υποχωρήσει περαιτέρω.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 5,010 μονάδες (0,03%) κλείνοντας στις 15.440,23 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 19,97 μονάδων (0,50%) και έκλεισε στις 4.011,55 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 3,56 μονάδων (0,20%) κλείνοντας στις 1.751,64 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 17 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Walt Disney κλείνοντας στα 71,76 δολάρια με άνοδο 0,71 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,00%. Ακολούθησαν η Cisco Systems με κέρδη 0,83% και κλείσιμο στα 21,98 και η IBM, η οποία έκλεισε στα 174,24 δολάρια με άνοδο 0,81%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Pfizer (-1,70%), η Microsoft (-1,46%) και η Intel (-1,26%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισε ο δείκτης υπηρεσιών ISM στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο ενισχυόμενος στις 54 μονάδες έναντι των 53 μονάδων που ήταν το Δεκέμβριο.

Οι αναλυτές που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 53,5 μονάδες. Σημειώνεται ότι επίπεδα πάνω από τις 50 μονάδες υποδεικνύουν επέκταση του κλάδου.

Νωρίτερα, η Automatic Data Processing Inc είχε ανακοινώσει ότι οι καταστάσεις μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 175.000, με τους οικονομολόγους σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση 189.000.

Παραμένοντας στο μέτωπο της οικονομίας, ο επικεφαλής της Fed της Φιλαδέλφεια, Charles Plosser προειδοποίησε πως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ κινδυνεύει να μείνει πίσω στις εξελίξεις αν δεν επιταχύνει το tapering καθώς η οικονομία των ΗΠΑ και η αμερικανική αγορά εργασίας βελτιώνονται. «Θα ήθελα να δω την ολοκλήρωση των αγορών ομολόγων πριν η ανεργία αγγίξει αυτό το κατώφλι, το οποίο είναι πιθανό να συμβεί εντός του πρώτου μισού του έτους», είπε.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Humana ανακοίνωσε ότι εμφάνισε ζημιές 19 σεντς στο δ’ τρίμηνο, αλλά διατήρησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη το 2014.

Η Merck & Co. κατέγραψε πτώση στα κέρδη και έσοδα δ’ τριμήνου.

Συρρίκνωση κερδών κατά 12% το δ’ τρίμηνο κατέγραψε η Time Warner Inc. εξαιτίας υψηλότερων δαπανών και αποσβέσεων που αντιστάθμισαν την άνοδο των εσόδων.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2013, ο κύκλος εργασιών της Time Inc. παρέμεινε επί της ουσίας στάσιμος στα 966 εκατ. δολ. εξαιτίας υποχώρησης των εσόδων από συνδρομές κατά 6% και ενίσχυσης κατά 2% των διαφημιστικών εσόδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα