Eπιστρέφει η τρόικα

Εντός της εβδομάδας η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα,όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.Την ανάγκη εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε ο επίτροπος Όλι Ρεν. Ο κ. Ρεν έκανε λόγο για «ενθαρρυντική πρόοδο» της δημοσιονομικής προσπάθειας στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι αναμένεται να επιτευχθεί πρωτογενές

πλεόνασμα πολύ μεγαλύτερο, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι θα πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της Eurostat, στις 23 Απριλίου.

Τα περί επιστροφής της τρόικας ως το τέλος της εβδομάδας, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με τον υπουργό οι εκπρόσωποι των δανειστών θα παραμείνουν στην Αθήνα το αργότερο έως τις 7 Μαρτίου. Εφόσον η αξιολόγηση ολοκληρωθεί θετικά, το Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει την επόμενη δόση των δανείων, της τάξεως των 9 δισ. ευρώ, ανέφερε ο κ.Στουρνάρας.

Στο διάστημα που θα ακολουθήσει μετά τις ευρωεκλογές παρέπεμψε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν την Ελλάδα, προσερχόμενος νωρίτερα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Ο κ. επανέλαβε ότι πρώτα πρέπει να επικυρωθούν από τη Eurostat -τον Απρίλιο- τα δημοσιονομικά στοιχεία, προσθέτοντας πως στη συνέχεια η Ευρωζώνη θα αποφασίσει ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, εάν αυτό είναι αναγκαίο.

Απαντώντας σε ερώτηση πότε ακριβώς θα ληφθεί αυτή η απόφαση, απάντησε «μετά το καλοκαίρι», «θα μπορούσε να είναι και το Σεπτέμβριο», διευκρινίζοντας πως με αυτήν τη θέση συμφωνεί και το ΔΝΤ.

Προηγούμενη είδηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα