Guardian: «Ναι» στην επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα

Ποσοστό θετικών απαντήσεων 88% είχε η άτυπη δημοσκόπηση της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» η οποία ρώτησε τους αναγνώστες της στην ηλεκτρονική της σελίδα: «Είναι σωστός ο Τζορτζ Κλούνεϊ; Θα έπρεπε η Βρετανία να επιστρέψει τα Ελγίνεια μάρμαρα στην Ελλάδα;».

Αφορμή για την ερώτηση αυτή ήταν οι δηλώσεις του αμερικανού ηθοποιού, ο οποίος μέσα σε μια εβδομάδα τάχθηκε δύο φορές - και μάλιστα η μια από αυτές στο

Λονδίνο - δημόσια υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ζήτησε να διεξαχθεί ανοικτή συζήτηση για το θέμα, επισημαίνοντας πως και άλλοι οργανισμοί όπως το Βατικανό και το Μουσείο Γκετί έχουν ήδη επιστρέψει θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδος που βρίσκονταν στην κατοχή τους.

Ύστερα από την εκδήλωση τόσων παγκοσμίου φήμης αστέρων για την κατοχή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αγγλία, φαίνεται πως κάτι έχει αρχίζει να αλλάζει στην Αγγλία.

Ο τελευταίος που είπε δημοσίως πως τα μάρμαρα πρέπει επιτέλους να επιστρέψουν στην χώρα που ανήκουν ήταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ και με την δημόσια αυτή δήλωσή του ενεργοποίησε και πάλι τους ευαισθητοποιημένους Βρετανούς. Αποτέλεσμα ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες βρετανικές εφημερίδες, η Guardian να διεξάγει ψηφοφορία με μοναδικό ερώτημα αν θα πρέπει όντως το Μάρμαρα του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι σαρωτικό. Τώρα μένει μόνο να περιμένουμε αν θα υπάρξει κάποια επίσημη κίνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα