Στήριξη Μπουτάρη προς Τζιτζικώστα

Σε ανοιχτή δήλωση υποστήριξης του Απόστολου Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία δόθηκε με αφορμή την υπογραφή σύμβασης για την έναρξη της μελέτης των υποδομών της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας από την Εγνατία Οδό ΑΕ.

Ο κ. Μπουτάρης ευχήθηκε να είναι και πάλι περιφερειάρχης ο

κ. Τζιτζικώστας και ερωτηθείς από δημοσιογράφους γιατί εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη απάντησε: «Δεν τον στηρίζω σήμερα. Από πάντα τον στηρίζω. Έκανε καλή δουλειά, έχει μια αυτονομία και αυτό είναι πρωτόγνωρο στην πολιτική ζωή του τόπου. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα ενός κομματικού μηχανισμού. Ο πατέρας του ήταν υπουργός στη Νέα Δημοκρατία».

Επιπλέον ο κ. Μπουτάρης υπενθύμισε τη συγγενική σχέση που έχει με τον κ. Τζιτζικώστα, όμως διευκρίνισε, ότι αυτή δεν σημαίνει τίποτα για την προσωπική του προτίμηση.

«Ο Απόστολος αποφάσισε να σηκώσει το κεφάλι του και να πει "εγώ κατεβαίνω ανεξάρτητος". Θεωρώ πρώτον άκομψη (σ.σ. την απόφαση) από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα εξαιρετικό δείγμα κομματοκρατίας. Δεν μπορεί πια τα κόμματα να ορίζουν με τέτοιο βάναυσο τρόπο τους εκπροσώπους που πρέπει να κυβερνούν τις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες να εκφράζονται μόνες τους. Από εκεί και πέρα εκλογές έχουμε. Θα παλέψει ο Ιωαννίδης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα».

Για «υπόγεια συμφωνία» του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Γιάννη Μπουτάρη κάνουν λόγο στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, μετά τη δήλωση του δημάρχου ότι εύχεται να είναι και πάλι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Τζιτζικώστας και την κριτική προς τους υποψήφιους τους οποίους στηρίζει η ΝΔ στην περιφέρεια και στον δήμο Θεσσαλονίκης Γιάννη Ιωαννίδη και Σταύρο Καλαφάτη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα