Με τον φακό του Πλάτωνα

Στον διάσημο Έλληνα φωτογράφο των διασήμων Πλάτωνα Αντωνίου, ο οποίος ζει στη Νέα Υόρκη, ανέθεσε το περιοδικό «Wired» τη φωτογράφηση ορισμένων «τεράτων» της τεχνολογίας, με τις οποίες θα κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο η 20η επετειακή έκδοσή του.

Μπροστά στον φακό του 45χρονου φωτογράφου έχουν στηθεί για να φωτογραφηθούν προσωπικότητες όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Μπιλ Κλίντον, ο Μπερλουσκόνι, ο Αχμαντινετζάντ

ή ο Καντάφι. Τα πορτρέτα του Ομπάμα και της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι, αλλά και του Πούτιν φιγουράρισαν ως εξώφυλλα του περιοδικού «Time».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μυστικό της συνεργασίας του με τους ηγέτες κρύβεται στο ότι δεν δίνει και πολλή σημασία στους τίτλους. Δεν τον ενδιαφέρει εάν φωτογραφίζει έναν πρόεδρο, ή τον επικεφαλής του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, όπως συνέβη πρόσφατα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του facebook, για το περιοδικό Wired, ή κάποιον περαστικό.

«Μου είναι αδιάφορο για ποιούς πρόκειται. Αυτό που μετρά είναι εάν η φωτογραφία είναι καλή ή κακή. Αυτό με ενδιαφέρει. Η φωτογραφία είναι μόνο η τεχνική, η γραμματική, αλλά ποτέ το περιεχόμενο», έχει δηλώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα