Φ. Κουβέλης: Η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία

Η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία και υπονομεύει την προοπτική εξόδου από την οικονομική κρίση δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στη συνάντηση του στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Όπως είπε σε δηλώσεις του αμέσως μετά, η απάντηση στην ύφεση δεν μπορεί παρά να είναι η λήψη άμεσων μέτρων για να ξεκινήσει η αναπτυξιακή διαδικασία.

«Η

κατάσταση της κοινωνίας, με χαρακτηριστική περίπτωση τα τεράστια ποσοστά ανεργίας, επιβάλλει τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη πως τόνισε στον κ. Μπαρόζο ότι η στοχευόμενη μείωση φόρων είναι απαραίτητη και πως ειδικότερα, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι ρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ακόμη πως ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την επιτάχυνση και τη διεύρυνση της μεταφοράς πόρων, κάτι που, όπως είπε, αφορά τον αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ, την αύξηση της προκαταβολής από το νέο πλαίσιο στήριξης 2014-2020, αλλά και τον ενεργότερο ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Επισήμανε ότι η πολιτική της λιτότητας και η αύξηση των ενδοευρωπαϊκών ανισοτήτων τροφοδοτούν φυγόκεντρες τάσεις, επιστροφή σε εθνοκεντρισμό και πολιτική ισχυροποίηση των άκρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα