Λείπουν 40 εκατ. για την μεταφορά μαθητών

Εντός της ημέρας θα κατατεθεί  πράξη νομοθετικού περιεχομένου  για χορήγηση 140 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου  να καλυφθεί η δαπάνη μεταφοράς των μαθητών σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο διευθυντής του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σε συνάντηση του με πενταμελής αντιπροσωπεία δημάρχων Ανατολικής Αττικής.  Ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σαρωνικού , Πέτρος Φιλίππου επισήμανε ότι για το σχολικό έτος 2012-2013 η δαπάνη ανέρχεται

σε 180 εκατομμύρια ευρώ και συνεπώς απαιτούνται περισσότερα χρήματα, ενώ τόνισε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο συνεδριάζουν οι Δήμαρχοι Ανατολικής Αττικής για να καθορίσουν την στάση τους.

Πάντως νωρίτερα, ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα έξω από το υπ. Οικονομικών, στην οδό Νίκης, όπου Δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής μαζί με γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται για τη διακοπή μεταφοράς μαθητών με λεωφορεία.

Εξάλλου, ένταση επικράτησε όταν οι Δήμαρχοι επιχείρησαν να περάσουν στο εσωτερικό του κτιρίου, αλλά τα ΜΑΤ τους απώθησαν.

Συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι του δήμου. Αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και στη μείωση των κεντρικών αυτοτελών πόρων προς το δήμο, με αποτέλεσμα συνάδελφοί τους να παραμένουν απλήρωτοι. 

Keywords
Τυχαία Θέματα