Σύνταξη ο καθηγητής, χωρίς πτυχίο ο Μάρας

Να αγωνιστεί μέχρι τέλους για να πάρει την ειδικότητα του γυμναστή είναι ο Βλάσης Μάρας που μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την απίστευτη κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΦΑΑ, όπου ο ίδιος και οι συμφοιτητές του έμειναν ξεκρέμαστοι λόγω συνταξιοδότησης του καθηγητή!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ελληνας πρωταθλητής και οι συμφοιτητές του άκουσαν από τα χείλη των υπευθύνων του Πανεπιστημίου πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα και θα πρέπει είτε να περιμένουν ένα χρόνο, είτε να αλλάξουν ειδικότητα. Κι αυτό γιατί ο καθηγητής

που ήταν υπεύθυνος για την προπονησιολογία, Σπύρος Καμπιώτης συνταξιοδοτήθηκε, όπως του ανακοίνωσε ο πρύτανης του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής.

Όταν ο Ελληνας πρωταθλητής ρώτησε αν ο καθηγητής θα αντικατασταθεί η απάντηση που πήρε ήταν αποστομωτική:

«Δεν παίρνουμε την ευθύνη εμείς. Δεν γίνεται να φέρουμε κάποιον αποσπασμένο στη θέση του. Αν θέλετε να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε να απευθυνθείτε στο υπουργείο Παιδείας. Διαφορετικά... αλλάξτε ειδικότητα!».

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ελληνας πρωταθλητής εξήγησε πως αφού δεν υπάρχει καθηγητής δεν διδάσκεται η ειδικότητα, αλλά ο ίδιος δεν προτίθεται να το βάλει κάτω αφού αυτό είναι το άθλημά του:

«Μείναμε ξεκρέμαστοι κι έτσι αφού δεν υπάρχει καθηγητής δεν διδάσκεται η ειδικότητα. Οι αρμόδιοι του Πανεπιστημίου μας είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και θα πρέπει είτε να αλλάξουμε ειδικότητα ή να περιμένουμε ένα χρόνο. Δεν είναι μόνο η δική μου περίπτωση. Είναι άλλα 14 παιδιά, πολλά από αυτά από επαρχιακές πόλεις, με έξοδα. Δεν έχουμε πάρει καμία διαβεβαίωση για το μέλλον. Η ενόργανη γυμναστική είναι υποχρεωτικό μάθημα, δεν θα έπρεπε να τρέχουμε εμείς για να τα διορθώσουμε. Πρέπει εμείς να πάμε στο Υπουργείο και να πούμε τι συμβαίνει. Είναι δυνατό να μην το κάνει η ίδια η Σχολή; Τα περισσότερα παιδιά σχεδόν το είχαν πάρει απόφαση, εγώ όμως δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι. Αποφάσισα να αγωνιστώ γιατί αυτό είναι το άθλημά μου και δεν μπορώ να βλέπω αυτά τα πράγματα. Ελπίζω και λόγω της δημοσιότητας να βρεθεί μια λύση. Είμαι στο 5ο έτος κι ελπίζω να πάρω τελικά το δίπλωμα του προπονητή. Όταν θα σταματήσω να είμαι ενεργός αθλητής, έχω στόχο να μεταδώσω τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου».

Πηγή:Onsports

Keywords
Τυχαία Θέματα