Κύπρος: Γαμήλιος τουρισμός Ισραηλινών

Εκατό συνολικά πολιτικοί γάμοι με ζευγάρια από το Ισραήλ θα τελεστούν σήμερα στον δήμο Αραδίππου, με αφορμή την σημερινή ημερομηνία, 11/11/11, αφού πάρα πολύς κόσμος θεωρεί, ότι τόσο ο αριθμός τρία όσο και ο αριθμός έντεκα είναι τυχεροί.

Στη Λάρνακα σήμερα θα τελεστούν συνολικά 17 πολιτικοί γάμοι με ζευγάρια που προέρχονται από το Ισραήλ, το Λίβανο αλλά και την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αραδίππου Χριστάκης Λιπέρης ανέφερε ότι επειδή "απαγορεύεται η τέλεση πολιτικού γάμου στο Ισραήλ, ένας από τους πιο

κοντινούς προορισμούς για να τελεστούν αυτοί οι γάμοι είναι η Κύπρος. Ετσι ο δήμος Αραδίππου είχε εδώ και 15 χρόνια, αντιπροσώπους οι οποίοι διοργάνωναν σύντομα ταξίδια με προορισμό την Κύπρο προκειμένου να τελέσουν το γάμο τους στο νησί μας όσα ζευγάρια από το Ισραήλ επιθυμούσαν κάτι τέτοιο".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λιπέρης είπε ότι "όλα τα ζευγάρια προέρχονται από το Ισραήλ. Αρκετά μεγάλο αριθμό πολιτικών γάμων είχαμε και πέρσι όταν η ημερομηνία ήταν 10/10/2010. Φαίνεται ότι με την πάροδο του χρόνου περισσότερος κόσμος θέλει να τελεί τον γάμο του σε ημερομηνίες οι οποίες φαίνεται να είναι σημαδιακές", είπε και πρόσθεσε πως "αναμένεται ότι περισσότερους γάμους θα έχουμε του χρόνου όταν η ημερομηνία θα είναι 12/12/2012".

Ο κ. Λιπέρης είπε ακόμα, ότι το απόγευμα θα μεταβεί σε ξενοδοχείο της Πάφου όπου θα τελέσει μαζικά 40 πολιτικούς γάμους Ισραηλιτών, οι οποίοι επέλεξαν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο για την τελετή.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Λάρνακας Αλέξης Μιχαηλίδης ανέφερε ότι σήμερα συνολικά στο Νικολαϊδειο Αρχοντικό, στο οποίο γίνονται τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί γάμοι του δήμου, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 17 γάμοι. Τρία από τα ζευγάρια προέρχονται από την Κύπρο, 6 ζευγάρια από το Λίβανο και οκτώ ζευγάρια προέρχονται από το Ισραήλ τα οποία ήρθαν ειδικά στη Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα