Αποκαλύψεις για το haircut

Έτοιμο νομοσχέδιο για κούρεμα καταθέσεων είχε το κυπριακό υπ. Οικονομικών από το πρωί της 15ης Μαρτίου, ημέρα που πραγματοποιήθηκε το πρώτο κρίσιμο eurogroup, όπως αποκαλύπτεται με έγγραφο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που δημοσιοποιεί ο Αθήνα 984. Με επιστολή του προς τον ΓΔ του υπ. Οικονομικών, με ημερομηνία 20Μαρτίου, ο Κύπριος πρόεδρος ζητά, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί ποιος εκτων λειτουργών που

συνόδευαν τον υπουργό Οικονομικών έδωσε οδηγίες το πρωί της 15ης Μαρτίου στη Νομική Υπηρεσία του κράτους για να ετοιμαστεί ν/σ με πρόνοιες αποκοπής ποσοστών από τις καταθέσεις στις Τράπεζες και από που έλαβε εντολές για κάτι ανάλογο ενώ γνώριζαν τις οδηγίες τους ότιούτε προς συζήτηση δεν θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή μία τέτοια πρόταση.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης ζητά τα πλήρη στοιχεία για το τι περιλαμβάνει ακριβώς η συμφωνία ή οι κυπριακές δεσμεύσεις προς το Eurogroup, πλήρη στοιχεία για τη συμφωνία αποξένωσης των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και αν έχουν ενημερωθεί τα ΔΣ των εν λόγω Τραπεζών, ποιοι διαπραγματεύονται την αποξένωση και πλήρη στοιχεία για το ακριβές ποσό του δημοσίου χρέους και των αναγκαίων κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των Κυπριακών Τραπεζών.

Εν τω μεταξύ, η κόρη του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, Έλσα, και ο τέως υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής φέρονται να έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό πριν από το πρώτο Εurogroup, στις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα-Κύπρου.

Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο η Κύπρος να ζητήσει από την Ελλάδα να επιστραφεί ποσό έως 5δισ. ευρώ το οποίο κατευθύνθηκε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας των τραπεζών στα εν Ελλάδι υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 984 το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα