Οι χρήστες «γυρνούν την πλάτη» στους προσωπικούς υπολογιστές

«Ψαλίδι» 14% ισχύει για τις πωλήσεις των προσωπικών υπολογιστών κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς τα tablets σταδιακά κυριαρχούν στην αγορά. Παράλληλα, οι χρήστες αποφεύγουν την αγορά PC, που ενσωματώνουν το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 8, όπως προκύπτει από έρευνα αμερικανικής εταιρείας πληροφορικής.

Η κατακόρυφη πτώση, η οποία ξεκίνησε από τον περασμένο χρόνο, οφείλεται

κυρίως στην στροφή σε tablets και smartphones. «Οι καταναλωτές “μεταναστεύουν” από τους προσωπικούς υπολογιστές σε άλλες συσκευές, όπως τα tablet και τα smartphones», δήλωσε ο αναλυτής Μικάκο Κιταγκάουα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα Windows 8 αποθαρρύνουν τους καταναλωτές από το να αγοράσουν ένα υπολογιστή με το λειτουργικό της Microsoft, αφού πολλοί από αυτούς δήλωσαν ότι μόλις που έχουν αρχίσει να εξοικειώνονται με τα Windows 7. Ένας ακόμα παράγοντας, που αποτρέπει τους χρήστες από την αγορά PC είναι η συνήθεια στη λειτουργία αφής, η οποία δεν είναι διαθέσιμη στα PC.

Ανάμεσα στις κατασκευάστριες εταιρείες, οι πωλήσεις υπολογιστών της Hewlett-Packard σημείωσαν μείωση της τάξης του 24 %, παραμένοντας όμως στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθεί η Lenovo.

Keywords
Τυχαία Θέματα