«Κύμα» φόρων τον Οκτώβριο

Με τους εκπροσώπους των δανειστών να επιστρέφουν στην Αθήνα εντός της εβδομάδας και τις Βρυξέλλες να διαμηνύουν ότι τα περιθώρια ως προς την τήρηση των προαπαιτούμενων είναι περίπου μηδενικά, «αγώνα δρόμου» δίνει το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να «κλειδώσουν» προϋπολογισμός και τα φορολογικά μέτρα και να δρομολογηθούν οι μεταρρυθμίσεις σε

ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις. Στο πλαίσιο των σαρωτικών αλλαγών στο φορολογικό, έρχονται μεταξύ άλλων επιβαρύνσεις για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, αύξηση του φόρου στα ενοίκια, ενσωμάτωση της εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα, σταδιακή κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου και αύξηση της φορολογίας των αγροτών και κατάργηση φοροαπαλλαγών.

Από 1ης Οκτωβρίου καταργούνται οι ειδικοί συντελεστές ΦΠΑ σε πρώτη φάση σε 10 δημοφιλή νησιά. Στο τέλος του άλλου μήνα τα πρώτα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ του 2015. Αλλάζει και ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, με κριτήριο και την εμπορική αξία του οχήματος εκτός από τακυβικά.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αυτόματων κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο άνω των 70.000 ευρώ, η τροποποίηση του μέτρου των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με αύξηση επιτοκίων και μείωση δόσεων αλλά και η κατά 25% μείωση του ορίου των ακατάσχετων λογαριασμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα