Κριτική στην κυβέρνηση μέσω twitter

Ενεργοποιώντας μετά από αρκετό καιρό το λογαριασμό του στο Twitter, ο Φ. Κουβέλης επιχείρησε να παρουσιάσει τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ μετά την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.
Με 24, συνολικά, μηνύματά του, ο κ. Κουβέλης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και την εμμονή του Μαξίμου να απειλεί με προσφυγή στις κάλπες, αλλά επαναλαμβάνει την πρόθεση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει όποιο νομοσχέδιο κρίνει ότι
εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που υποστηρίζει.

Παράλληλα, επαναλαμβάνοντας ότι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ήταν απόδειξη της υπευθυνότητάς της, υποστηρίζει ότι οι κακές επιδόσεις της ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις θα αντιστραφούν όταν αναδειχθεί η υπεύθυνη, δημοκρατική και μεταρρυθμιστική παρουσία της ΔΗΜΑΡ και στη νέα φάση.

Διευκρινίζει, πάντως, ότι υποστηρίζει το δρόμο των εξυγιαντικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, του δίκαιο επιμερισμού των βαρών, της αναπτυξιακής λογικής με προοπτικές για όλους, του εκσυγχρονισμού και όχι της απορρύθμισης.

Αναλυτικά αναφέρεται ο κ. Κουβέλης και στην προοπτική ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς, ασκώντας κριτική κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ευ. Βενιζέλου προσωπικά. «Επιδιώκουμε τη συγκρότηση, σε προγραμματική βάση, μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση. Η συμμαχία αυτή δεν θα παγιδεύεται στο λαϊκισμό, στη δημαγωγία και στην άρνηση των αλλαγών. Η χώρα δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ξανά σε έναν διπολισμό, καρικατούρα του παλαιού δικομματισμού», τονίζει ο κ. Κουβέλης.

Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών πολιτικών με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση και ξεκαθαρίζει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν απευθύνεται στο διάλογο για την Κεντροαριστερά στο ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του, αλλά (εμμέσως) στον κόσμο και τα στελέχη του. Μάλιστα, επιφυλάσσει και ένα προσωπικό καρφί κατά του κ. Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι εάν είχε συμπράξει μαζί του για το θέμα της ΕΡΤ, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Ο κ. Κουβέλης, τέλος, ασκεί κριτική και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «δεν μας ενδιαφέρει ένα κάλεσμα που, στο όνομα της Αριστεράς, θα ρίξει τη χώρα σε δρόμους διακινδύνευσης της παραμονής της στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα