Διαμαρτυρία μετά μουσικής

Σε θέση μάχης, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, μετά τα σχέδια του Υπουργείου υγείας, που προβλέπουν καταργήσεις νοσοκομείων, διαθεσιμότητα εργαζομένων και κινητηκότητα γιατρών.

Ένα από τα νοσοκομεία που αναμένεται να καταργηθεί και να μετατραπεί σε πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ, είναι το γενικό νοσοκομείο Πατησίων, με τους 230 και πλέον εργαζόμενους να βρίσκονται ένα βήμα πριν τη διαθεσιμότητα και τους 32 γιατρούς να μπαίνουν σε καθεστώς κινητηκότητας.

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου,
Παναγιώτης Τσάλας μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την Έλενα Μπρέγιαννη, για την αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7.30, που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στην πύλη τπου νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρυρίας προγραμμάτιζουν για απόψε και οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, Αγία Βαρβάρα.

Μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων και τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας διοργανώνουν την αύριο Πέμπτη στα Προπύλαια πλήθος νοσοκομείων και φορέων του τομέα της Υγείας. Κύριο σύνθημα της διοργάνωσης είναι «να μην χαθεί ούτε ένα κρεβάτι νοσηλείας» και «να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας». Οι διοργανωτές τονίζουν ότι «η υγεία είναι δικαίωμα για όλους και όχι προνόμιο για λίγους».

Πιο συγκεκριμένα, η συναυλία θα ξεκινήσει στις 19:30 και στη διοργάνωσή της συμμετέχουν το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, το Δυτικής Αττικής , το Αμαλία Φλέμινγκ , η Πολυκλινική και το Συντονιστικό Σωματείων Νοσοκομείων, ενώ συμμετέχει και στηρίζει την εκδήλωση και η ΕΙΝΑΠ.

Να σημειωθεί τέλος ότι, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο από τις 11 έως τις 3 μετά το μεσημέρι τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και το ΕΚΑΒ στο πλαίσιο στάσης εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκοκομεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα