Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία

Στη σκιά των αντιδράσεων – και εντός των κυβερνητικών εταίρων – για το νέο πακέτο μέτρων, και κυρίως για εφεδρεία και σχεδιαζόμενο ψαλίδι στα ειδικά μισθολόγια, ξεκινά από σήμερα ένα κρίσιμο τετραήμερο για την ελληνική οικονομία, με την άφιξη το μεσημέρι στην Αθήνα του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί στις 5,30 με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,

ο οποίος θα του παρουσιάσει το πακέτο μέτρων των 13,5 δις Ευρώ, με βασική επιδίωξη να εξασφαλίσει τη στήριξη του προέδρου του Eurogroup στις προσπάθειες που καταβάλλει η Αθήνα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ενόψει και των επαφών του στα τέλη της εβδομάδας, με Μέρκελ και Ολάτ. Μάλιστα με συνέντευξή του στη Γερμανική εφημερίδα Μπιλντ, ο Ελληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι η Ελλάδα δεν ζητεί επιπλέον χρήματα, αλλά επιπλέον χρόνο. Μετά το πέρας της συνάντησης, θα ακολουθήσουν οι επίσημες δηλώσεις, ενώ το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Ευρωπαίου αξιωματούχου.  

Την ίδια ώρα, Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται εκ νέου στα χαρακώματα. Αφορμή η μη συνάντηση Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Παναγιώτη Σκουρλέτη, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 να την αποδίδει στην επιρροή που άσκησαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Δείτε προηγούμενη είδηση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα