Κορυφώνονται οι διεργασίες

Η κατάρτιση της τελικής μορφής του κυβερνητικού σχήματος, αντικείμενο εντατικών διαβουλεύσεων ενώ στις 14.00  είναι προγραμματισμένη η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Υπό το νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τη συμμετοχή αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ

και του ΛΑΟΣ πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η πρώτη σύσκεψη που διήρκεσε ενενήντα λεπτά. Σημειώθηκε πρόοδος, η συμμετοχή της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση θα είναι ουσιαστική, με μη κοινοβουλευτικά αλλά κορυφαία στελέχη δήλωσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση.

Απο το Λαικό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο Γιώργος Γεωργίου, χαρακτήρισε χρήσιμη και εξόχως αποδοτική τη συνεργασία, επισημαίνοντας οτι ο ΛΑΟΣ θα συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα με αρκετά στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραμείνει αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών, όπως επίσης αναμένεται να παραμείνουν στα υπουργεία τους οι: Ρέππας , Λοβέρδος , Χρυσοχοίδης και  Διαμαντοπούλου .Αλλαγή σκυτάλης αναμένεται στα υπουργεία εσωτερικών, επικρατείας, δικαιοσύνης, προστασίας του πολίτη και άμυνας.

Η ΝΔ πρότεινε για το νέο κυβερνητικό σχήμα τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος Δημήτρη Αβραμόπουλο και Σταύρο Δήμα και τους Γιάννη Μουρμούρα και Κων/νο Αρβανιτόπουλο. Ο κ. Αβραμόπουλος θα παραιτηθεί απο το βουλευτικό αξίωμα προκειμένου να συμμετέχει στο νέο σχήμα καθώς η απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ είναι να εκπροσωπηθεί στη νέα κυβέρνηση μόνο μη κοινοβουλευτικά στελέχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα