Έχασε δικό του ματς

Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, αλλά στο τέλος ισοφαρίστικε71-71 για να ηττηθεί 76-78 στην παράταση.

Μετά την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, η «ομάδα του στρατούμε το διπλάσιο μπάτζετ, έκανε το 4-0 στα παιχνίδια με τους «πράσινους» να είναι στο 3-1. Η αποστολή ήταν εξ αρχής δύσκολη,

αφού η ρώσικη ομάδα διατήρησε στο δυναμικό της όλους τους καλούς της παίκτες από πέρυσι, προσθέτοντας τον σούπερ σταρ Κιριλένκο και τον γνωστό μας πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Μίλος Τεόντοσιτς. Οι δύο έχουν δείξει από τις πρώτες αναμετρήσεις της πως θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή πορείας της κι αυτοί ήταν οι παίκτες στους οποίους είχε εστιάσει περισσότερο απ' τους υπολοίπους η «πράσινη» άμυνα. Στην πρώτη περίοδο η δουλειά της ήταν εξαιρετική, αναγκάζοντας τον «ΑΚ-47» (ο Σάτο πάνω του) σε 0/2 δίποντα και τον πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού (ο Καλάθης Ν. πάνω του) σε 0/1 δίποντο κι 1 λάθος. Ωστόσο, στο παρκέ υπήρχαν κι οι Σισκάουσκας (σ.σ. τους 7 πρώτους πόντους) και Κριάπα (5π.), που είχαν τον τρόπο να φτάσουν μέχρι το καλάθι (11-16 στο 7').

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάθε παίκτη του στο παρκέ, με περισσότερο βάρος στους ψηλούς του, που ούτως ή άλλως είχαν αρκετή δουλειά σε άμυνα κι επίθεση. Αν δεν χανόταν νωρίς κι ο Κώστας Τσαρτσαρής, που στα μισά αποχώρησε με πόντους στο αριστερό γόνατο έπειτα από σύγκρουση με τον Τζαμόντ Γκόρντον, θα υπήρχε ακόμη ένα δυνατό κορμί στη ρακέτα. Με 3/5 τρίποντα στα πρώτα 10 λεπτά το μακρινό σουτ επίσης ήταν στο ρεπερτόριο κι άλλο ένα του Νικ Καλάθη στο 14' έκανε το 29-26. Αυτό φάνηκε να δίνει αρκετή ώθηση στην επίθεση, αφού τα λάθη κόλλησαν γι' αρκετή ώρα στα 4 των πρώτων λεπτών, ενώ σε συνεργασία με τη δυνατή άμυνα, που καθάριζε χαμηλά και στον αέρα, το σκορ στο 18' έγινε 36-26! Τα «πράσινα» λάθη έγιναν 8 μέχρι το ημίχρονο, αλλά με αποσυντονισμένους τους Κιριλένκο, Τεόντοσιτς και τον Νέναντ Κρστιτς με 3 φάουλ από το 17' η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας ήταν αυτή που είχε το πρόβλημα (41-32 στο ημίχ.).

Απόντος του Σέρβου σέντερ, ο Σάσα Κάουν ανέλαβε να τελειώσει φάσεις και το έκανε καλά, ενώ τα πρώτα καλάθια των Κιριλένκο και Τεόντοσιτς έφεραν τους Μοσχοβίτους να μειώσουν στο 26' σε 48-45, αν και στην αρχή της τρίτης περιόδου έδειξαν να δυσκολεύονται αρκετά απέναντι σε ζώνη. Ακόμη ένα τρίποντο του Κώστα Καϊμακόγλου κράτησε αναμμένη τη φλόγα (51-45), αλλά αυτό δεν διέγραφε το γεγονός πως η κατάσταση είχε αρχίσει να δυσκολεύει αρκετά, ιδίως με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στον πάγκο για τις απαραίτησες «ανάσες», αλλά και λόγω των 3 φάουλ του. Κάτι που υπενθύμισε ο Κιριλένκο με το πρώτο τρίποντό του (53-52 στο 29'). Μέσα σε 1'33'' στην τέταρτη περίοδο κι αμέσως μετά το τρίποντο του Ντέιβιντ Λόγκαν για το 62-56, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ξαναπέρασε στο πάγκο. Ένα αχρείαστο φάουλ στον Κρστιτς τον έστειλε στα 4' φάουλ κι ήταν επιβεβλημένο να προφυλαχτεί, για να επιστρέψει στα κρίσιμα. Με την ΤΣΣΚΑ να μειώνει με 0-5 σερί στο

Keywords
Τυχαία Θέματα