«Κοριοί» και στην Αθήνα

Την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζει ως κέντρο υποκλοπών έγγραφο της Υπηρεσίας Ασφαλείας NSA, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ που επικαλούνται το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Το έγγραφο περιλαμβάνεται στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός από την ειδική μονάδα συλλογής

πληροφοριών που βρίσκεται στην Αθήνα, υπάρχει και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως, χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού, και τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών, ενώ καλύπτεται με πάνελ για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα.

«Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών, αλλά σταματήσαμε γιατί το κατάλαβαν», λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή το δημοσίευμα του Spiegel.

«Δεν μου έκανε εντύπωση η αποκάλυψη. Όσο απαράδεκτο και καταδικαστέο κι αν είναι, εμείς δεν έχουμε ερωτήματα αν γίνονται παρακολουθήσεις. Δεν έχουμε στοιχεία αλλά το θεωρούμε σίγουρο. Είναι στη φύση των ταξικών κοινωνιών», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα