Μίνι εκπτώσεις

Για πρώτη φορά τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα, μέχρι το επόμενο Σάββατο 9 Νοεμβρίου η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος. Για πρώτη φορά επίσης οι καταναλωτές θα βρεθούν μπροστά σε ποσοστά εκπτώσεων δύο ταχυτήτων δηλ. μικρότερα για τις νέες παραλαβές εμπορευμάτων και μεγαλύτερα για τα υπόλοιπα προϊόντα.

Παράλληλα στα καρτελάκια που αναγράφεται η τιμή του κάθε είδους θα υπάρχουν πια τέσσερις τιμές αντί για δύο καθώς πρέπει πλέον να φαίνεται και η τιμή

προ ΦΠΑ και μετά ΦΠΑ

Η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου (3 Νοεμβρίου) είναι η μία από τις επτά Κυριακές του έτους κατά τις οποίες τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν προαιρετικά

Ωστόσο, το 63% των εμπορικών συλλογών θα απέχουν από το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή. Συγκεκριμένα από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, το 32% έχει απαντήσει θετικά, το 63% αρνητικά, ενώ το 5% αφήνει το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.

Απεργία έχει κηρύξει την ίδια ημέρα η ομοσπονδία εμποροϋπαλλήλων, ενώ σε αποχή από τις αγορές κατά τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή καλεί τους καταναλωτές η ΓΣΕΕ .

Η Συνομοσπονδία Εργατών με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει καταστροφική την σχετική απόφαση της κυβέρνησης τονίζοντας ότι η πτώση της ζήτησης οφείλεται στην εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών και όχι στην έλλειψη χρόνου,υποστηρίζοντας ότι το μέτρο θα πλήξει το μικρομεσαίο εμπόριο προςόφελος των μεγάλων και ισχυρών.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου τόνισε ότι «οι έμποροι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε αυτό το πείραμα των ενδιάμεσων εκπτώσεων» και πρόσθεσε ότι «όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή η Ομοσπονδία ούτε προτρέπει ούτε αποτρέπει τα μέλη της».

Να ανοίξουν τα μαγαζιά τους την ερχόμενη Κυριακή, η οποία εγκαινιάζει το θεσμό της λειτουργίας καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, προτρέπει τους εμπόρους ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας, Αντώνης Μακρής, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.
Keywords
Τυχαία Θέματα