Κοντινές βουτιές

Μια... βουτιά δροσιάς, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, είναι ό,τι καλύτερο όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει και μάλιστα δεν αποτελεί προνόμιο για τους κατοίκους πολλών μεγαλουπόλεων, όπως η Αθήνα.
Μετά από ένα βαρύ χειμώνα στην Αττική και από ασυνήθιστα πολλές βροχοπτώσεις, υποδεχόμαστε το καλοκαιράκι με ακόμη μεγαλύτερη λαχτάρα απ' ό,τι συνήθως -καθ' ότι είμαστε λαός που αγαπά τον ήλιο και τη θάλασσα και δεν τα πάει καλά με τη συννεφιά και τις βροχές.

Και μην ακούσουμε κανέναν να παραπονιέται για τον καύσωνα που ήρθε
νωρίς και τις υψηλές θερμοκρασίες, γιατί άλλα λέγατε πριν από μερικές μέρες που έβρεχε. Ούτε να γκρινιάξετε για την πολυκοσμία στις παραλίες ή για τα τσουχτερά -σε αρκετές περιπτώσεις- εισιτήρια στις οργανωμένες παραλίες. Σκεφτείτε θετικά: λίγες μεγαλουπόλεις και δη πρωτεύουσες, συγκεντρώνουν τόσο μεγάλη ποικιλία ακτών σε κοντινή απόσταση από το κέντρο τους.

Μικροί κολπίσκοι, αμμώδεις παραλίες και βραχώδεις όρμοι στα νότια, τα δυτικά και τα ανατολικά παράλια της Αττικής, μας περιμένουν για τις καλοκαιρινές μας βουτιές, προσφέροντας μια «ανάσα» δροσιάς, όταν το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο.

Σε μια περίοδο, μάλιστα που τα οικονομικά μας βρίσκονται σε δραματική κατάσταση και υπολογίζουμε και το τελευταίο ευρώ που έχουμε, οι δεκάδες ελεύθερες παραλίες της Αττικής αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει τη θάλασσα και την αμμουδιά. Μάλιστα, αρκετές από αυτές διαθέτουν κάποιες υποδομές για όσους θέλουν να φάνε ή να πιουν κάτι.

Σας παρουσιάζουμε 17 από τις καλύτερες παραλίες στη Νότια, την Ανατολική και τη Δυτική Αττική...

Νότια  Αττική

Η περιοχή από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, διαθέτει δεκάδες παραλίες που προσφέρονται για μπάνιο. Εμείς- για ευνόητους λόγους- επιλέξαμε κάποιες, από τη Βουλιαγμένη και μετά, με πιο κοντινή το Καβούρι και πιο μακρινή τα Λεγραινά.

Άγιος Νικόλαος και Μεγάλο Καβούρι

Στη μικρή χερσόνησο Καβούρι, λίγο πριν την Βουλιαγμένη και περίπου 17 χλμ. από το κέντρο της Αθήνα, θα βρείτε όμορφες παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση και αρκετό κόσμο. Ο Άγιος Νικόλαος και το Μεγάλο Καβούρι είναι δύο από αυτές, με όμορφη αμμουδιά και θέα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος. Πολύ κοντά στις παραλίες αυτές θα βρείτε ταβέρνες και μαγαζιά απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ και φαγητό. Η περιοχή εξυπηρετείται και από αστικά λεωφορεία.

Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Περίπου 20 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκονται τα γνωστά σε όλους Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, στον δρόμο προς Βάρκιζα. Ουσιαστικά πρόκειται για πολλές μικρές παραλίες, σε μικρούς κόλπους και βράχια, οι οποίες δεν είναι οργανωμένες, αλλά είναι πολύ καθαρές με βαθιά και δροσερά νερά.

Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας

Βρίσκεται 39 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και πήρε το όνομά της από τον μαύρο βράχο που στη μια πλευρά της. Είναι καλά οργανωμένη, με beach bar και ξαπλώστρες και προτιμάται από άτομα που τους αρέσει ο κόσμος κα
Keywords
Τυχαία Θέματα