Στο επίκεντρο η ρατσιστική βία

Ανησυχία και προβληματισμός από την έξαρση των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Στο μικροσκόπιο της διεθνούς κοινής γνώμης οι ρατσιστικές επιθέσεις και οι επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας. «Η απογοήτευση στρέφεται κατά των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας», γράφει η γερμανική Welt. Αναφέρεται στην επιχείρηση «Ξένιος Δίας», τονίζοντας πως από τότε που ξεκίνησε «δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου μετανάστες στους δρόμους της Αθήνας. Φοβούνται και κρύβονται στα διαμερίσματά τους ή σε φίλους.
Ως έναν βαθμό οι πολίτες -και βαθμιαία και η κυβέρνηση- μετατρέπουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για ο,τιδήποτε πάει στραβά. Οι περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι γίνονται ολοένα περισσότερες βίαιες επιθέσεις ακροδεξιών εναντίον μεταναστών, τις οποίες κρυφά επικροτούν. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι μετανάστες είναι αιχμάλωτοι ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που θέλει να τους διώξει από τη χώρα και σε συμμορίες τραμπούκων που τους κυνηγούν» καταλήγει η Welt.

Εν τω μεταξύ, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκαν οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν από τον Πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ, σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με βιαιοπραγίες αστυνομικών σε βάρος μεταναστών. Ωστόσο, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν, ότι ειδικά στο διάστημα αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση δεν έχει προκύψει τέτοια καταγγελία. 
Keywords
Τυχαία Θέματα