ΗΠΑ: Η Ομογένεια τίμησε την εθνική επέτειο

Το αμερικανικό Κογκρέσο τίμησε την εθνική επέτειο του Ελληνισμού, στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό. Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (AHI), με τη συνεργασία του Hellenic Caucus, στο οποίο συμμετέχουν βουλευτές και των δυο κομμάτων, διοργάνωσε εκδήλωση για να τιμηθεί η 192η επέτειος της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Οι συμπρόεδροι του Hellenic Caucus, η δημοκρατική βουλευτής από τη Νέα
Υόρκη, Κάρολιν Μαλόνι και ο Ρεπουμπλικανός από τη Φλόριντα, ομογενής Γκας Μπιλιράκης, καθώς και άλλα μέλη του Κογκρέσου, μίλησαν για τα "κοινά δημοκρατικά ιδεώδη" Ελλάδας και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στον Ελληνικό λαό.

Μεταξύ άλλων, επισήμαναν ότι μέσα από τις σημερινές οικονομικές κρίσεις, οι λύσεις που αναζητούνται για την αποκατάσταση της σταθερότητας, θα πρέπει να είναι με έναν τρόπο που δεν θα επιφέρουν υπερβολικές δυσκολίες στους πολίτες.

Επίσης, οι Αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν την υποστήριξή τους για δίκαιη λύση στο Κυπριακό, για μια σωστή απόφαση στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και για σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος, η επιτετραμμένη της κυπριακής πρεσβείας, Ολυμπία Νεοκλέους, ο πρόεδρος τoυ AHI, Νίκος Λαριγκάκης, ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, Βασίλειος Μωσαΐδης και άλλοι. Εκτός από τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς, το πρόγραμμα περιλάμβανε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Στο μεταξύ, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου γιορτάστηκε τη Δευτέρα σε όλα τα ελληνοαμερικανικά σχολεία και από αρκετούς ομογενειακούς οργανισμούς.

Στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης πραγματοποιήθηκε δεξίωση, όπου παρέστησαν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και αρκετά στελέχη φορέων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο γενικός πρόξενος, Γιώργος Ηλιόπουλος.

Η φετινή παρέλαση του Ελληνισμού στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα