«Κάνουμε απερίσκεπτα πράγματα»

Την άποψη ότι, οι ασάφειες δεν μας κάνουν πιο έξυπνους διατύπωσε ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης σχολιάζοντας σχετική δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Ηλία Κανέλλη ο κ. Μάρκαρης, πρόσθεσε «εγώ δεν πιστεύω ότι κάνουμε αντίσταση. Πιστεύω ότι κάνουμε πράγματα απερίσκεπτα κι ότι αντιδρούμε με έναν τρόπο μαθητεύομενων μάγων που εγώ πιστεύω ότι δε θα μας βγει σε καλό».

Απαντώντας στο
ερώτημα «τι λένε για εμάς οι Γερμανοί απλοί πολίτες» ο κ. Μάρκαρης αναφέρθηκε στην τελευταία επίσκεψή του στο Βερολίνο. «Διέκρινα μία κόπωση με την Ελλάδα και από δημοσιογράφους και από φίλους. Λένε: Ρε παιδιά, συνέχεια με εσάς θα ασχολούμαστε; Αυτή είναι η αντίδραση και ότι "πάρτε το απόφαση ότι, εδώ που είναι τα πράγματα, εδώ που έχει φτάσει η Ευρώπη, αυτά που λένε οι δικοί σας δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ. Είναι απλό. Βρείτε έναν τρόπο να μην είστε συνέχεια ένα αρνητικό επίκεντρο, δε βοηθάει ούτε εσάς, ούτε εμάς. Αυτή είναι η στάση που είδα την τελευταία φορά».

Αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 26 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Μάρκαρης κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν ο αστυνόμος Χαρίτος, ο ήρωας των αστυνομικών μυθιστορημάτων του θα είχε την ίδια στάση με αυτή που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στους κουκουλοφόρους ο κ. Μάρκαρης είπε πως δεν θα το έκανε ποτέ και πως ο αστυνόμος Χαρίτος «πιστεύει πως είναι τεράστιο λάθος να καταστρέφονται περιουσίες. Στο όνομα ποιας δημοκρατίας; Εν ονόματι ποιας δημοκρατίας, την οποία επικαλείται η κυβέρνηση, σπάνε και ριμάζουν μαγαζιά και αφήνουν την αστυνομία θεατή. Το έζησα και το 2008 αυτό. Κι εγώ και εσείς και όλοι μας, που γκρέμισαν, έκαψαν και η αστυνομία κοιτούσε λες και ήταν το θέαμα του Νέρωνα».
Keywords
Τυχαία Θέματα