«Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

«Παράθυρο» για βελτιώσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων από τον Γιάννη Στουρνάρα, μετά τις νέες συσκέψεις στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η επεξεργασία για τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα ολοκληρωθεί

εως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας και αφού ληφθούν υπόψη οι απόψεις των ΚΟ ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, μέσα στο πλαίσιο των εσόδων που θέλουμε, τόνισε ο κ. Στουρνάρας.
Ερωτηθείς, για το δημοσίευμα του Reuters περί αναβολής της επίσκεψης της τρόικα, ο Υπουργός Οικονομικών επεσημανε πως εμένα μου έχουν ζητήσει ραντεβού για την επόμενη Τρίτη, διαψεύδοντας το τηλεγράφημα που προηγήθηκε και το οποίο έκανε λόγο περί αγεφύρωτων διαφορών μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα.


Ψευδές και ανακριβές χαρακτήρισε το τηλεγράφημα του Reuters ο αντιπρόεδρος της κυβερνησης.
Οι εκπρόσωποι της τριμερούς θα επιστρέψουν στην Αθήνα «ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη», δήλωσε πάντως εκπρόσωπος της Κομισιόν.


Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση της η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να αναμορφώσει σημαντικά τον υπό κατάθεση νόμο με βάση τις παρατηρήσεις που κατεγράφησαν στην αποψινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του κινήματος.

Οι βουλευτές καταγγέλλουν ότι άλλαξε η φιλοσοφία του ν/σ σε σύγκριση με όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των δυο κομμάτων κατά τη διαδικασία διαβούλευσης.

Αναφέρουν ότι σύμφωνα με το ν/σ δεν φορολογείται συνολικά η ακίνητη περιουσία του ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα οι έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία να καταβάλλουν λιγότερο φόρο, δεν περιλαμβάνεται αφορολόγητο ποσό και δεν προβλέπεται ειδική αντιμετώπιση των κατ επάγγελμα αγροτών.

Ερωτηθείς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος για το εάν οι βουλευτές του κινήματος σκέπτονται να συναντηθούν με τον κ. Στουρνάρα, όπως οι βουλευτές της Ν.Δ., τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος. Καλό είναι να θυμούνται οι βουλευτές της ΝΔ τι έλεγαν για το χαράτσι στις εκλογές του Μαΐου.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας τόνισε ότι όλοι θα φορολογούνται βάσει του περιουσιολογίου, ενώ διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να εισπράττονται 2,75 δις το 2012 από το χαράτσι και να υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας ότι τώρα που επεκτείνεται ο φόρος θα εισπραχθούν 2.95 δις προφανώς κάποιους απαλλάσσει, κατέληξε ο κ. Ρηγας.

Keywords
Τυχαία Θέματα