Ικανοποίηση για τις συμφωνίες

Στους μακραίωνους πολιτισμούς Ελλάδας και Κίνας αναφέρθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη διάρκεια της συνάντησής τους στο «Σπίτι του Λαού». Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού όπως η Κίνα του ανατολικού. Οι δύο χώρες είχαν μεγάλη συνεισφορά στην πρόοδο της ανθρωπότητας, είπε ο κινέζος πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, ικανοποίηση

επικρατεί στην κυβέρνηση για τα έως τώρα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα μετά και την υπογραφή σειράς οικονομικών συμφωνιών στους τομείς του τουρισμού, των ακινήτων, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών και της ενέργειας.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κίνας επισημαίνει την ανάγκη εντατικοποίησης της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα. Οι δύο χώρες εκφράζουν την πρόθεση τους να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, στους τομείς της ναυτιλίας των τηλεπικοινωνιών των υποδομών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Ελλάδα χαιρετίζει από την πλευρά της, τη συμμετοχή κινεζικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ενώ η Κίνα ενθαρρύνει, όπως τονίζεται, τις επιχειρήσεις της να εισάγουν περισσότερα ελληνικά προιόντα βάσει των αναγκών της αγοράς.

Η κινεζική εταιρία Cosco επιθυμεί να ενισχύσει την παρουσία της στο λιμάνι του Πειραιά,όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης από την Κίνα όπου βρίσκεται ως μέλος της ελληνικής αποστολής. Σε του δηλώσεις, στην τηλεόραση του «Σκάι»,ο κ. Σταυρίδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είναιανοικτός να συζητήσει οποιαδήποτε σημαντική περαιτέρω ανάμειξη της Cosco στον Πειραιά υπογραμμίζοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει διεξοδική συζήτηση για το θέμα.

«Τα αποτελέσματα των συναντήσεων Σαμαρά είναι περισσότερο ικανοποιητικά απ' ό,τι περιμέναμε, γυρίζουμε με μεγαλύτερες προσδοκίες απ' ό,τι όταν φύγαμε από την Ελλάδα» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γιαννίδης, πρόεδρος του ελληνοκινεζικού επιμελητηρίου και μέλος της ελληνικής αποστολής στην Κίνα, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα