«Η Συρία δεν θα υποκύψει»

«Ησυριακή κυβέρνηση δεν θα αλλάξει στάση. Η χώρα δεν θα υποκύψει ακόμη και αν γίνει ο τρίτος παγκόσμιοςπόλεμος. Κανένας Σύρος δεν μπορεί ναθυσιάσει την ανεξαρτησία της πατρίδαςτου»,δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικώντης χώρας, Φάισαλ Μόκνταντ.

ΟΣύρος αξιωματούχος τόνισε ότι η Δαμασκόςθα κινητοποιήσει τους συμμάχους τηςαπέναντι στον γαλλοαμερικανικό άξονακαι πρόσθεσε ότι το καθεστώς έχει λάβειόλα τα απαιτούμενα μέτρα για νααντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο πλήγμααπό τη Δύση.

Απότην πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος ΒλαντίμιρΠούτιν προειδοποίησε σήμερα το Κογκρέσοτων ΗΠΑ

ότι δεν έχει το δικαίωμα ναεγκρίνει την πραγματοποίηση πληγμάτωνστην Συρία, καθώς αυτά θα συνιστούσαν"επίθεση" αν πραγματοποιούνταν"εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ".

ΟΓάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσεπως εάν δεν υπάρξει μία απάντηση στιςπιθανολογούμενες επιθέσεις με χημικάόπλα στη Συρία ελλοχεύει ο κίνδυνος ηαπραξία τούτη να δώσει λάθος μήνυμα καιστο Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό τουπρόγραμμα.

Η κρίση που προκαλεί η μαζική έξοδος Σύρωνπροσφύγων ενδέχεται να επιδεινωθεί εάνδεν υπάρξει διεθνής απάντηση στιςπιθανολογούμενες επιθέσεις της κυβέρνησηςτης Δαμασκού με χημικά όπλα τ, εκτίμησεσήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα