Νέα επίθεση Πούτιν στον Αλεξέι Ναβάλνι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξεσήμερα πως ο πολιτικός του αντίπαλος Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος διεκδικείτην δημαρχία της Μόσχας, δεν έχει τις ικανότητες για να διοικήσει μία μεγάλη πόλη, ενώ ούτε ο ίδιος είναι ηθικά άμεμπτος ώστε να καταγγέλλει την διαφθορά.

«Ο κύριος αυτός μιλάει μόνιμα περί της καταπολέμησης της διαφθοράς, κάτι που είναι πολύ της μόδας. Για να πολεμήσει κανείς εναντίον της διαφθοράς θα πρέπει, το επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά, να είναι πάλλευκος όπως το χιόνι», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Πιέρβγι

Κανάλ (Πρώτο Κανάλι), τέσσερις ημέρες πριν την διεξαγωγή των δημαρχιακών εκλογών στη Μόσχα.

Ο 37χρονος Ναβάλνι, δικηγόρος και πρόμαχος στον αγώνα κατά της διαφθοράς, μετατράπηκε σε πρώτο τη τάξει εχθρό του Κρεμλίνου όταν τέθηκε επικεφαλήςτων μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2011-12.

ΟΝαβάλνι καταδικάσθηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη αφού καταδικάστηκε για καταχρήσεις, βάσει κατηγοριών τις οποίες ο ίδιος θεωρεί πως ήταν χαλκευμένες. Ο Ναβάλνι, που είχε τεθεί υπό κράτηση, αφέθηκε εν συνεχεία ελεύθερος, γεγονός που του επιτρέπει να διεξάγει προεκλογική εκστρατεία.

«Γιανα διοικήσει κανείς μία μεγαλούπολη όπως η Μόσχα, θα πρέπει να έχει ικανότητες, μία μεγάλη εμπειρία. Δεν αρκεί να φωνάζει ‘κάτω οι κλέφτες' και να λέει ‘αύριο θα βάλλουμε τους πάντες φυλακή για διαφθορά'», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Ο κύριος αυτός, όπου κι εάν εμφανίζεται, αφήνει τα ίχνη του, υπάρχουν πάντοτε προβλήματα που τον ακολουθούν», δήλωσε ο Πούτιν.

«Κάπουέκλεψε οινοπνευματώδη, μία άλλη φορά έκλεψε ένα αποστακτήριο, κατόπιν τα προβλήματα με την εκμετάλλευση δασικής έκτασης, μετά ανακαλύπτεται πως έχει εταιρίες στο εξωτερικό που δεν έχει δηλώσει», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, απαριθμώντας τις διάφορες κατηγορίες και διώξεις που έχουν εξαπολύσει κατά καιρούς κατά του Ναβάλνι τα μέσα ενημέρωσης κι οι αρχές αντίστοιχα.

Ο αντιφρονών στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να έχει αυξήσει τα ποσοστά του, που φθάνουν πλέον στο 18%, χωρίς όμως να στέκονται ικανά να απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία για νίκη στη Μόσχα του απερχόμενου δημάρχου Σεργκέι Σομπιάνιν.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα