Η Μ. Αποστολάκη στον ΑΘΗΝΑ984

Η υποψήφια βουλευτής του ΠαΣοΚ στη Β' Αθήνας, Μιλένα Αποστολάκη, μίλησε στις 24/04 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Αυτό που είναι εκτός τόπου και χρόνου -και έχω την εντύπωση ότι και ο πολίτης αυτή την στιγμή το θεωρεί μη συμβατό με την συγκυρία-, είναι η εμμονή στον στόχο της πρωθυπουργίας
Σαμαρά, η οποία συνδέεται με το σύρσιμο της χώρας σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Τη στιγμή που ξέρουμε ότι στις 14 Μαΐου και στις 20 Μαΐου υπάρχουν κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, διαπραγματεύσεις που είναι εφικτό να πετύχουμε έναν πολύ σοβαρό εθνικό στόχο που είναι η επιμήκυνση του προγράμματος σε τρία χρόνια, αντί σε δύο, ούτως ώστε τα 11,5 δισ., που είναι ένας "μπαμπούλας" για την ελληνική κοινωνία αυτήν την στιγμή, να είναι μέτρα τα οποία θα απορροφηθούν σε τρία και όχι σε δύο χρόνια, ούτως ώστε να αποφύγουμε τις οριζόντιες περικοπές, να αποφύγουμε μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ασφυξία την αγορά. Και έχω την εντύπωση, το να ακούει κανείς από ένα υπεύθυνο -υποτίθεται- κόμμα εξουσίας, ότι "εγώ στην συγκεκριμένη συγκυρία, το 2012 και όχι το 1990 ή το 1993, που η ευρωζώνη συνεχίζει να απειλείται, θα σύρω τη χώρα σε επαναληπτικές εκλογές, μέχρις ότου να έχω 151 έδρες", νομίζω ότι είναι κατώτερο των περιστάσεων και πάντως εκτός τόπου και χρόνου».

Σε άλλο σημείο είπε: «Το γεγονός ότι υπήρξαν λάθη, για τα οποία η ευθύνη έχει αναληφθεί στο ακέραιο -και το υπογραμμίζω αυτό-, γιατί για την μοιραία για την χώρα πενταετία, 2004-2009, υπάρχει μια εκκωφαντική σιωπή από τον κ. Σαμαρά και από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχει ακουστεί ούτε μια κουβέντα για τον διπλασιασμό του χρέους, το οποίο παρελήφθη το 2004 στα 180 δισ. και παρεδόθη σε σημείο ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 300 δισ. Δεν έχει ακουστεί καμία αυτοκριτική και καμία συγγνώμη για το έλλειμμα, το οποίο ο κ. Σαμαράς ομολόγησε στην Wall Street Journal ότι ήταν πάνω από 15%. Άρα, εδώ υπάρχει ανάληψη ευθυνών και ταυτόχρονα υπάρχει και σχέδιο για την επόμενη μέρα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα