Ο Ι. Γρυσπολάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, μίλησε στις 24/04 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.
Για τον Γ. Μπαμπινιώτη και την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια, μεταξύ άλλων είπε:

«Γνωρίζω τον κ. Μπαμπινιώτη πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένας πολύ καλός επιστήμονας, αλλά κατά τα άλλα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει συγκρούσεις. Λειαίνει τις οξείες γωνίες, με άλλα λόγια... Ο κ. Μπαμπινιώτης από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να άρει αυτόν τον νόμο, τον οποίο
ψήφισαν 260 βουλευτές και ο οποίος έτυχε της συμπαράστασης και της εκτίμησης μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού...
Επιτέλους, θα βλέπαμε τα πανεπιστήμια να απαλλάσσονται από αυτό το άγχος του κομματισμού, από την εξάρτηση που έχουν οι εκλογές πρυτάνεων, κοσμητόρων, προέδρων τμημάτων -τις περισσότερες φορές, δεν λέω πάντα-, από τις κομματικές παρατάξεις ή τις συντεχνίες. Όλες σχεδόν οι αρμοδιότητες που είχε ο υπουργός Παιδείας μέχρι πρότινος με τον νόμο 4.009 του 2011 μεταφέρονται στα συμβούλια, δηλαδή εγκρίσεις, τροποποιήσεις προϋπολογισμών, εγκρίσεις απολογισμών κ.λπ. Αυτός ο νόμος συνάντησε μεγάλες αντιδράσεις από τις συντεχνίες και ιδιαίτερα από πρυτάνεις. Αυτό που πρέπει να κάνει η πολιτεία, που δεν τόλμησε μέχρι τώρα και γνωρίζω ότι το είχε ετοιμάσει η κ. Διαμαντοπούλου, αλλά δεν πρόλαβε, είναι η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου...
Έχω την πεποίθηση ότι το ΠαΣοΚ, η Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο, ΛΑ.Ο.Σ., Δημοκρατική Συμμαχία και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλουν πάρα πολύ να προχωρήσει αυτός ο νόμος.
Αν μπείτε στην ιστοσελίδα της Δημοκρατικής Αριστεράς θα δείτε αναρτημένο αυτό τον νόμο, ως απόψεις της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Θέτω δημοσίως το ερώτημα: Γιατί ο κ. Ψαριανός στην αρμόδια επιτροπή, τότε είπε ότι το ψηφίζει, γιατί την επομένη ο κ. Κουβέλης δεν το ψήφισε;».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα