Η ΕΕ οφείλει να «αντιμετωπίσει» την τρομοκρατία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε σήμερα να "αντιμετωπίσει" την τρομοκρατία μετά την πολύνεκρη επίθεση εναντίον του μουσείου Μπάρντο στην Τύνιδα, η οποία κατέδειξε την απειλή που συνιστούν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη.

Την ευθύνη για την επίθεση της Τετάρτης, κατά την οποία σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι -20 τουρίστες και ένας τυνήσιος αστυνομικός- ανέλαβε το ΙΚ. Οι δύο δράστες που σκοτώθηκαν από την αστυνομία είχαν εκπαιδευτεί στη χρήση των όπλων στη Λιβύη.

"Αυτή
είναι μια επίθεση εναντίον της Ευρώπης και η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει", δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι κατά τη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι τα θύματα στην πλειοψηφία τους ήταν ευρωπαίοι πολίτες.

"Πρέπει να ενωθούμε. Η αυξανόμενη απειλή που θέτει το ΙΚ θα πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για όλα τα κόμματα στη Λιβύη να ενωθούν κατά της τρομοκρατίας ώστε να μην πολεμούν μεταξύ τους αλλά εναντίον μιας κοινής απειλής. Είναι μία από τις οξύτερες και πλέον δραματικές κρίσεις, ακριβώς στην άλλη πλευρά των συνόρων μας", υπογράμμισε η Μογκερίνι, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, και κάλεσε τους Ευρωπαίους να συνειδητοποιήσουν την απειλή που θέτει η τάση εδραίωσης του ΙΚ στη Λιβύη και τον κίνδυνο ενός μαζικού κύματος μεταναστών.

Η Μογκερίνι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ πρόκειται να μεταβούν στην Τύνιδα την 31η Μαρτίου, αναφέρει ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο στις Βρυξέλλες.

Στην Τύνιδα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τρία θύματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός τρίτου γάλλου πολίτη που σκοτώθηκε στην επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα