Αντίθετοι οι επιχειρηματίες για τον φόρο 26%

Τους δύο λόγους για τους οποίους είναι αντίθετη η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων όσον αφορά το άρθρο 21 του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», αναλύει στην επιστολή που απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ζητώντας την απόσυρσή

του.

Πρώτον, με τις διατάξεις αυτές αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης και δεν φορολογούνται πλέον τα κέρδη που προκύπτουν, αλλά οι αγορές εμπορεύσιμων εμπορευμάτων και οι δαπάνες.

Δεύτερον, γιατί έτσι προκαλείται η κατάργηση των κέντρων ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών και η υποχρέωση δημιουργίας ενός ελεγκτικού κέντρου σε κάθε λογιστήριο των επιχειρήσεων. Πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει τη διάταξη, όπως επισημαίνεται στην επιστολή: «Εφόσον εντός δωδεκαμήνου από τη συναλλαγή, ο φορολογούμενος, αποδείξει ότι πρόκειται περί συνήθους συναλλαγής σε τρέχουσες τιμές αγοράς, θα επιστρέφεται αζημίως για το Δημόσιο ο παρακρατηθείς φόρος στον φορολογούμενο».

Επίσης με τις νέες διατάξεις εκτιμάται ότι καταργείται και η εξαίρεση που υπήρχε για τους φορολογικούς κατοίκους-μέλη της Ε.Ε και Ε.Ο.Χ (Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου). «Διάταξη άκρως επικίνδυνη για απομόνωση της Ελλάδας και από τις ευρωπαϊκές αγορές, πέρα των παγκοσμίων αγορών», όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα